Entertainment

Harry Styles schrijft geschiedenis als eerste man op cover Vogue

foto: Voguefoto: Vogue
  1. Newschevron right
  2. Harry Styles schrijft geschiedenis als eerste man op cover Vogue

Harry Styles heeft deze week geschiedenis geschreven als de eerste man ooit die op de cover van Vogue verschijnt. Daarentegen draagt hij in de shoot wel vrouwelijke kleding, iets waar de voormalig One Direction-zanger zich naar eigen zeggen "comfortabel in voelt".

Eerste man op cover

Harry staat groot op de cover van de december-editie van het blad. Voor het eerst in het 128-jarige bestaan van het magazine staat er alleen een man op de cover. Op zijn Instagram-pagina wordt hij overladen met complimenten over de cover, van onder anderen Lizzo en mode-ontwerper Harris Reed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouwenkleding dragen

In het tijdschrift vertelt de 26-jarige zanger onder andere dat hij dol is op vrouwelijke kleding. Zo wil hij graag het taboe doorbreken op het gebied van toxic masculinity en laat zich niet graag in een hokje stoppen. "Ik kijk naar vrouwenkleding en vind het geweldig", vertelt hij in het interview. Zijn stylist vindt Harry's omarming van zijn vrouwelijke kanten "een voorbeeld voor de nieuwe mannelijke generatie". "Het toont dat je helemaal vrij kunt zijn in hoe je je comfortabel voelt."

'Veel geleerd in 2020'

Daarnaast vertelt Harry hoe 2020 zijn ogen verder heeft geopend als het gaat om kwesties als raciale ongelijkheid. "Het is tijd dat wij als mensen onze ogen gaan openen en daadwerkelijk gaan luisteren en leren. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk te lezen en mijzelf te onderwijzen, zodat ik over twintig jaar nog altijd de juiste beslissingen neem."

Ster advertentie
Ster advertentie