FunX

Nederlandse ontwerper staat in Britse Vogue: 'Dit is waar een designer van droomt'

  1. Newschevron right
  2. Nederlandse ontwerper staat in Britse Vogue: 'Dit is waar een designer van droomt'

Voor de meeste mensen lijkt het een droom, maar toch kan het echt gebeuren: terechtkomen in het modeblad Vogue. Het overkwam de Nederlandse ontwerper David Paulus. Zijn creaties worden getoond in de september editie van de Britse Vogue. In Jouw Stad vertelt David aan Gilly over hoe bijzonder dit voor hem is.

Paris Fashion Week

De ontwerper kan het nog steeds bijna niet geloven. Toch heeft hij wel een idee hoe de redacteuren van Vogue bij hem zijn gekomen. "Ik heb afgelopen jaar een show gehad in Parijs tijdens de Paris Fashion Week. Ik denk dat ze mij zo hebben gevonden en via mijn Instagram."

Ontwerper David Paulus staat in de Britse Vogue: “dit is waar elke designer van droomt”

Caribische roots

David probeert zijn Caribische roots te verwerken in al zijn designs. "Ik denk dat het heel belangrijk is, omdat het een gedeelte van mij is en dat wil ik graag uitdragen. Je kan met je roots zo mooi dingen combineren en dat zie je heel goed terug in mijn werk."

Inspiratie

De Nederlander begon ooit met ontwerpen omdat hij niet lekker in zijn vel zat. "Ik zat in een moeilijke tijd, was depressief en wist niet wat ik wilde. Toen werd een vriend boos en die zei: ik ga wat voor je verzinnen! Toen gaf hij mij een naaimachine en deed de suggestie iets te maken. Toen heb ik een t-shirt gemaakt en realiseerde ik mij dat dit best leuk was. Zo is het eigenlijk begonnen." Hij hoopt dat anderen inspiratie putten uit zijn werk.

Ster advertentie
Ster advertentie