Up 2 Date

Anna Wintour van Vogue erkent: "We hebben niet genoeg gedaan"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Anna Wintour van Vogue erkent: "We hebben niet genoeg gedaan"

Anna Wintour (70), de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft een emotionele e-mail naar haar medewerkers gestuurd waarin ze erkent dat ze "niet genoeg gedaan heeft om zwarte medewerkers en ontwerpers te promoten." Het versturen van de e-mail wordt gemeld door Page Six.

erkennen

"Laat ik beginnen met het erkennen van jullie gevoelens en het uiten van mijn steun en medeleven naar dat wat velen van jullie al tijden hebben moeten doorstaan: verdriet, pijn en woede", schreef Anna Wintour onder andere in de brief naar haar medewerkers.

"Deze boodschap is met name gericht aan de zwarte medewerkers van ons team: ik kan me alleen maar voorstellen wat jullie de afgelopen dagen- en weken hebben gevoeld. Maar ik weet ook dat die pijn, het geweld en de ongelijkheid - die al jaren woeden - nog steeds niet opgelost zijn. Dit probleem te erkennen én herkennen, is iets wat al heel lang geleden had moeten gebeuren."

pijnlijk of intolerant

De hoofdredactrice gaat door, door andere andere toe te geven dat "Vogue niet genoeg gedaan heeft om zwarte schrijver, fotografen, ontwerpers en andere creatieve mensen de ruimte te geven."

"Wij hebben fouten gemaakt door soms verhalen of foto’s te plaatsen die pijnlijk of intolerant waren. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor die fouten. Het zal niet makkelijk zijn geweest om een zwarte werknemer bij Vogue te zijn en er zijn er te weinig van jullie."

Beterschap

Anna belooft in de e-mail dat ze er bij Vogue echt iets aan wil en gáát veranderen, al begrijpt ze volgens haar woorden heel goed "dat de tekst ‘we zullen het vanaf nu beter doen’ nu niets verandert aan de situatie." Ook heeft ze in de brief beloofd dat Vogue organisaties die zich inzetten tegen discriminatie gaat helpen. "Hoe we dat gaan doen wordt snel bekendgemaakt."

"Geloof me als ik zeg dat ik jullie mening zeer waardeer en graag hoor hoe we het beter kunnen doen in de toekomst. Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Ik ben manieren aan het regelen waarop we deze problemen op een open manier kunnen bespreken en ik hoor graag jullie meningen en reacties. Dit is een historisch en hartverscheurend moment voor ons land en zou een tijd moeten zijn van luisteren, nadenken en nederigheid tonen voor degenen onder ons in bevoorrechte en gezaghebbende posities."

the devil wears prada

Anna Wintour werd op haar 38e hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue en is dat sindsdien gebleven. Er gaan al jaren verhalen rond over hoé streng de hoofdredactrice is voor haar personeel. Het boek en de film The Devil Wears Prada zouden zelfs over haar gaan, maar helemaal duidelijk is ze daar nooit over geweest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie