Entertainment

Vogue zet geen modellen, maar mensen met vitaal beroep op cover

  1. Newschevron right
  2. Vogue zet geen modellen, maar mensen met vitaal beroep op cover

Normaal gesproken sieren 's werelds populairste topmodellen de cover van de Vogue, maar dat is deze maand anders. De Britse Vogue heeft ervoor gekozen om de echte helden van nu wat extra shine te geven. Op de cover van juli staan drie verschillende mensen met een vitaal beroep. "De nieuwe frontlinie. Het vieren van moed in tijden van tegenspoed", schrijft het tijdschrift daarbij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

covermodellen

Op de cover staan supermarktassistent Anisa Omar, treinmachinist Narguis Horsford en verloskundige Rachel Miller. Het tijdschrift wijdt daarnaast maar liefst 20 pagina's aan een interview en bijbehorende foto's van de frontlinie-strijders.

Werk

In het interview, waarvan ook een video is gemaakt, vertellen de covermodellen hoe hun werk is veranderd door de coronacrisis. "Eerst werd ik over het hoofd gezien. Ik was gewoon een normale supermarktmedewerker", vertelt de 21-jarige supermarktassistent Anisa. "Maar het is nu meer dan een baan. Het is heel fijn om de titel van vitaal beroep te hebben."

"Het is een verwarrende en angstige tijd. We hebben nog nooit zoiets gemaakt, dus we leren voor het eerst wat we moeten doen en hoe we ermee om moeten gaan", zegt verloskundige Rachel. "Er is de angst om iets mee naar huis te nemen naar je geliefden." Ondanks die angst is ze blij dat ze haar werk kan doen. "Ik zie mezelf niks anders doen."

Narguis, die soms midden in de nacht opstaat om te werken, is blij dat ze andere mensen naar hun bestemming kan brengen. "Ik ben geen held, ik doe gewoon mijn werk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie