Entertainment

Rechter heeft dubbele moordzaak van YNW Melly nietig verklaard

foto: YouTube: Crime & Law Network
  1. Newschevron right
  2. Rechter heeft dubbele moordzaak van YNW Melly nietig verklaard

Na het horen van de slotpleidooien van zowel de aanklager als het team van YNW Melly, heeft de jury een week lang overlegd. Vrijdagavond hebben de juryleden aangegeven dat ze het niet eens kunnen worden en dreigde de rechter de zaak te annuleren. Hij gaf hen nog één dag, maar zelfs toen konden ze geen beslissing nemen. De rechter heeft de zaak van de 24-jarige rapper afgelopen zaterdag nietig verklaard.

Nietig

YNW Melly werd in februari 2019 gearresteerd en beschuldigd van twee moorden in de eerste graad. Deze aanklachten volgden op een politieonderzoek naar de fatale schietpartij waarbij zowel Anthony Williams als Christopher Thomas Jr. om het leven kwamen. Zijn medeverdachte Henry, ook bekend als YNW Bortlen, werd ook gearresteerd en aangeklaagd. Volgens The Miami Herald heeft de jury van Broward County, Florida, na drie dagen van beraadslagingen, aan rechter John J. Murphy III laten weten dat ze ''nog steeds geen unanieme beslissing konden nemen'' en dat er sprake was van een nietig proces. Melly is dus niet schuldig of onschuldig bevonden. Aanklagers hebben nu de mogelijkheid om binnen de komende negentig dagen een nieuw proces te starten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeilijke beslissing

Volgens Pitchfork vertelde rechter Murphy de juryleden het volgende: ''Dit soort beslissingen zijn moeilijk. We waarderen ten zeerste dat jullie ons de tijd hebben gegeven, want we zijn hier al lang. Dat begrijpen we. Jullie hebben de tijd genomen en jullie hebben je best gedaan om tot een oplossing te komen, maar helaas is dat niet gelukt.'' Vorig jaar werd gemeld dat een rechter van het hof van beroep in Florida had besloten dat Melly de doodstraf kon krijgen als hij schuldig bevonden zou worden in het komende proces.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie