Entertainment

YNW Melly vreest voor zijn leven in de gevangenis

foto: Instagram: @ynwmelly
  1. Newschevron right
  2. YNW Melly vreest voor zijn leven in de gevangenis

YNW Melly vreest voor zijn leven. Dat maakt de rapper bekend via Instagram. Melly zit op dit moment vast in de gevangenis en wacht op uitspraak in een zaak waar hij verdacht wordt van een dubbele moord. Volgens de rapper wordt hij daar op afschuwelijke wijze behandeld en is hij bang dat hij voor altijd "voor de wereld zal worden verborgen".

Geïsoleerd

Melly laat weten dat hij niet dezelfde rechten heeft als andere gedetineerden binnen het complex. "Ik ben de enige gevangene die in een isoleercel wordt ondergebracht, zonder recht op telefoon, televisie en krant." Volgens de rapper mag hij maar een uur per dag zijn cel verlaten. Dat gebeurt terwijl alle andere gevangenen in hun cel zitten, zodat hij altijd alleen is.

Mishandeld en bedreigd

Gevangenisbewaarders en hooggeplaatst personeel zouden Melly ook op fysiek vlak ongepast behandelen. "Ze volgen al mijn bewegingen op camera en zorgen ervoor dat ik geen telefoon kan gebruiken, zodat ik de buitenwereld niet kan vertellen hoe ik word mishandeld, gediscrimineerd, fysiek bedreigd en lastiggevallen." Verder zou hij worden bedreigd door luitenants en sergeanten. "Ze dreigen me elke dag in elkaar te slaan en zeggen dat als ik het aan mijn advocaten vertel, ze zullen liegen en zullen verkondigen dat ik als eerste sloeg."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Menselijke interactie

In een andere post vervolgt Melly zijn verhaal. Daarin legt hij uit dat hij als enige geen telefoonprivileges heeft, terwijl anderen zwaardere delicten hebben ondergaan dan hij. Volgens de rapper proberen ze hem mentaal kapot te maken. "Ik heb sinds 8 mei geen telefoon meer. Waarom ben ik de enige die geblokkeerd is van menselijke interactie?"

'Vrees voor mijn leven'

Melly laat weten dat hij doodsbang is en hij niet weet wat er met hem zal gebeuren. "Ik ben niet veilig in handen van deze mensen. Ik vrees voor mijn leven. Mijn familie vreest voor mijn leven. Ik kan hier geen dag langer meer blijven." Tot slot doet hij een oproep aan mensen om hem te helpen. "Kan iemand me alsjeblieft helpen om overgeplaatst te worden naar een andere gevangenis in de provincie?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee vrienden neergeschoten

YNW Melly werd in 2019 gearresteerd, omdat hij twee vrienden zou hebben doodgeschoten en daarna de plaats delict zo hebben georganiseerd dat het leek op een drive-by-shooting. In 2020 werd hij op borgtocht vrijgelaten, maar in april 2021 werd hij opnieuw gearresteerd wegens een overtreding in zijn proeftijd.

Geen doodstraf

De staat Florida eiste de doodstraf tegen Melly, maar de rechter heeft in juli na lang onderzoek besloten om de doodstraf van de lijst met straffen te schrappen. Dat betekent dat de rapper geen doodstraf meer krijgt opgelegd als hij schuldig wordt bevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie