Entertainment

Rapper YNW Melly hangt geen doodstraf meer boven het hoofd

foto: Instagram @ynwmellyfoto: Instagram @ynwmelly
  1. Newschevron right
  2. Rapper YNW Melly hangt geen doodstraf meer boven het hoofd

Jamell Demons, beter bekend als YNW Melly, kan geen doodstraf meer krijgen voor een dubbele moord uit 2018 waarvan hij wordt beschuldigd. De advocaat van Melly bevestigde aan XXL dat de rechter dit woensdag heeft besloten.

Twee vrienden neergeschoten

De rapper zou twee vrienden hebben neergeschoten en daarna de plaats delict zo hebben georganiseerd dat het leek op een drive-by-shooting. Sinds zijn arrestatie in 2019 zit Melly opgesloten. In 2020 werd hij op borgtocht vrijgelaten, maar in april 2021 werd hij opnieuw gearresteerd wegens een overtreding in zijn proeftijd.

Geen doodstraf

De staat Florida eiste de doodstraf tegen Melly, maar de rechter heeft woensdag na lang onderzoek besloten om de doodstraf van de lijst met straffen te schrappen. Dat betekent dat de rapper geen doodstraf meer krijgt opgelegd als hij schuldig wordt bevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie moeder

Via Instagram reageerde Melly's moeder op de uitspraak. "De doodstraf is officieel verwijderd uit de YNW Melly-zaak. Bedankt Jezus #FreeMelly2022", schreef ze in de post. "Ik ben aan het huilen. Je komt naar huis, zoon."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere zaak

De dubbele moordzaak uit 2018 is niet de enige zaak die tegen Melly loopt. Rechercheur Danny Polo claimt dat de rapper toestemming heeft gegeven voor een aanslag om zijn eigen moeder om het leven te brengen. Zowel Melly als zijn moeder ontkennen dit.

Ster advertentie
Ster advertentie