Entertainment

'Rapper YNW Melly gaf toestemming voor aanslag om zijn moeder te vermoorden'

foto: Instagram: @ynwmelly
  1. Newschevron right
  2. 'Rapper YNW Melly gaf toestemming voor aanslag om zijn moeder te vermoorden'

Rechercheur Danny Polo claimt dat rapper YNW Melly toestemming heeft gegeven voor een aanslag om zijn eigen moeder om het leven te brengen. Dat zegt Polo, die de bevoegdheid had om Melly's telefoon te doorzoeken, in een beëdigende getuigenis. De rapper lijkt via een bericht in zijn Instagram Story de aantijgingen te ontkennen.

'Toestemming gegeven'

Op zondag 26 juni doken op social media gerechtelijke documenten op van de getuigenverklaring van rechercheur Danny Polo. In de verklaring van 11 april 2022 valt te lezen dat de rechercheur gelooft dat YNW Melly lid is van een straatbende. Uit de verkregen informatie vanuit de telefoon van de rapper concludeert hij dat Melly zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere misdaden, waaronder het 'toestaan' van een aanslag op zijn moeder, Jamie King.

Stuart Adelstein, de advocaat van YNW Melly, vroeg tijdens het proces aan Polo naar zijn standpunt omtrent de rappers betrokkenheid aan criminele activiteiten. "Heeft Melly naar jouw mening toestemming gegeven voor het plegen van een misdrijf?" De rechercheur antwoordde daarop met: "Ja. Als je de berichten in zijn telefoon leest, is er handel in verdovende middelen en communicatie over vuurwapens die de moord op zijn moeder toestaan. Dat zou je kunnen beschouwen als 'toestemming geven'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Leugens'

Inmiddels lijken YNW Melly en zijn moeder op het nieuws gereageerd te hebben via Instagram. Vlak nadat het nieuws naar buiten kwam, plaatste de rapper namelijk de volgende tekst in zijn Story: "Leugens. Valse agenda. Onschuldig." Ook zijn moeder lijkt het nieuws te ontkennen. "Dit is pure wanhoop", schreef ze in haar Instagram Story.

Voorafgaand aan Polo's getuigenverklaring, dook er op 4 april 2022 een video op van YNW Melly die zijn moeder "crazy as fuck" noemde. Hij zei destijds dat ze niet eerlijk was door Melly's manager te beschuldigen van het wegsluizen van zijn geld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie