Entertainment

Rema beticht J. Cole's festival van discriminatie na krijgen van slechte microfoon

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Rema beticht J. Cole's festival van discriminatie na krijgen van slechte microfoon

Rema is een van de artiesten die ervoor heeft gezorgd dat muziek van Afrikaanse bodem wereldwijde populariteit heeft. Met grote hits zoals Calm Down en Soundgasm toert de Nigeriaanse artiest de hele wereld over. Zo speelde hij onlangs ook op Dreamville Festival: het evenement van niemand minder dan J. Cole. Rema ervaarde dit als een moment om niet snel te vergeten, maar dat was niet omdat alles vlekkeloos verliep. Integendeel: de zanger kreeg namelijk een slechte microfoon om mee op te treden. Volgens Rema liet dit zien dat Afrikaanse artiesten voortdurend worden achtergesteld door Amerikanen.

Discriminatie

Rema stond afgelopen zondag op Dreamville Festival. Tijdens het zingen van zijn monsterhit Calm Down, had de 23-jarige zanger steeds te maken met een microfoon die uitviel. Dit schoot bij Rema in het verkeerde keelgat en daarom besloot hij zijn frustraties te uiten bij het publiek: “Dit verziekt mijn optreden. Het is niet leuk. Ik sta hier om Afrika te representeren. Het lukt de organisatie om voor alle artiesten goed geluid te krijgen behalve als er een Afrikaan optreedt.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weglopen tijdens optreden

Na zijn relaas besloot Rema zijn optreden vol goede moed voort te zetten, maar al snel bleek dat de techniek niet meewerkte om hem hoorbaar te maken voor het publiek. De maat was dan ook vol voor de Nigeriaan, waarop hij besloot zijn optreden voortijdig te eindigen. J. Cole en zijn medeorganisatoren hebben nog niet gereageerd op zowel de technische mankementen als Rema’s aantijgingen.

Ster advertentie
Ster advertentie