Entertainment

Kanye West aangeklaagd door zijn ex-medewerker voor discriminatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West aangeklaagd door zijn ex-medewerker voor discriminatie

Kanye West staat natuurlijk bekend om zijn controversiële mediaoptredens en het is dan ook allang bekend dat de 46-jarige rapper vaker discriminerende uitlatingen heeft gedaan in het openbaar. Volgens Trevor Phillips is zijn ex-baas echter net zo venijnig op de werkvloer. Zo zou Ye ook binnen zijn bedrijven discriminerend en intimiderend gedrag vertonen. Daarvoor eist Ye's oud-werknemer Phillips nu een schadevergoeding.

"Katoenproductie regelen"

Trevor Phillipis, die in 2022 in dienst trad bij het imperium van Kanye, vertelt dat hij het binnen YEEZY moeilijk had als zwarte man. Volgens de oud-werknemer is hij meermaals uitgescholden en vernederd om zijn huidskleur. Zo kreeg Phillips naar eigen zeggen de opdracht van Ye om de “katoenproductie te regelen”, waarmee hij doelde op zijn huidskleur.

Lovende uitspraken over Hitler

Later kreeg Trevor Phillips naast zijn werkzaamheden voor YEEZY ook meer verantwoordelijkheden bij Donda Academy. Het viel Phillips ook hier op dat Kanye zich bij de docenten van de school vaak discriminerend uitliet over bepaalde groepen. Zo zou Kanye hebben gezegd dat joden “gierig zijn”. Daarnaast heeft de VULTURES-rapper zich volgens Phillips meermaals positief uitgelaten over Adolf Hitler: “Door Hitler hebben we tegenwoordig auto’s.”

Uitspraken over homoseksuelen

Zwarte mensen en joden zijn volgens de lezing van Phillips niet de enige doelwitten geweest van Kanye West. Volgens de inmiddels ontslagen werknemer moesten ook homo’s het ontgelden voor de artiest. "Homoseksuelen zijn geen echte christenen. En homoseksuelen worden gecontroleerd door Bill Gates zodat ze geen kinderen krijgen voor bevolkingscontrole", aldus Kanye volgens Phillips.

Ontslag Phillips

In 2023 werd Trevor Phillips ontslagen omdat hij tijdens een van Kanye’s Sunday Services een achtergrond liet zien die Ye niet beviel. Meer dan honderd mensen waren getuige van het plotselinge ontslag van Phillips. Het ontslag vond overigens plaats voordat Phillips het vermeende racisme en discriminatie van Kanye openbaarde. Officieel klaagt Phillips Ye aan wegens discriminatie, intimidatie en een vijandige werkomgeving. Daarbij eist hij een schadevergoeding waarvan het bedrag nog niet bekend is.

Kanye West heeft tot op heden niet gereageerd op de aantijgingen.

Ster advertentie
Ster advertentie