Entertainment

Kanye West smeekt fans geen Yeezy's meer te kopen: "They are raping me"

foto: Instagram: @kanyewestfoto: Instagram: @kanyewest
  1. Newschevron right
  2. Kanye West smeekt fans geen Yeezy's meer te kopen: "They are raping me"

Kanye West heeft een oproep aan zijn fans gedaan om de nieuwe Yeezy sneakers niet te kopen. De rapper noemt de schoenen "nep" en zegt dat hij de kleurcombinaties nooit heeft goedgekeurd. Volgens Kanye zouden de Yeezy's dan ook niet uitgebracht mogen worden. "Een van jullie helden wordt voor jullie ogen genaaid in het echte leven."

Kanye West doet oproep aan fans

Zo'n anderhalf jaar na de breuk met Kanye West heeft Adidas hun nieuwe Yeezy Boost 350 V2 sneaker aangekondigd. "Iedereen die van mij houdt, zou deze neppe Yeezy's niet kopen", schrijft Ye op zijn Instagram. Het belangrijkste verschil met de originele modellen is dat de Yeezy-branding eraf is gehaald. Voor de rest is de sneaker identiek aan de ontwerpen van Kanye West. "Ik krijg hier niks voor betaald. Sterker nog: Adidas klaagt me zelfs aan voor 250 miljoen dollar, omdat we de samenwerking hebben gestopt. Vervolgens gaan ze verder met het verkopen van de schoenen die door MIJ zijn gemaakt", aldus Ye in de video waarin hij zich tot zijn fans richt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Conflict om Yeezy

Volgens Kanye West wordt hij met zijn bedrijf Yeezy juridisch gezien buitenspel gezet. "Ze doen dit allemaal met behulp van contracten en clausules. Daarnaast hebben ze vijftig jaar aan businesservaring om één van jullie helden keihard te naaien terwijl jullie allemaal op klaarlichte dag toekijken." Door te benadrukken met wat voor sancties hij zelf de afgelopen tijd te maken heeft gehad, hoopt Kanye de publieke opinie te keren. "Mijn album is offline gehaald, mensen hebben hun samenwerking met mij gestopt, zelfs mijn kinderen zijn van mij afgenomen. Maar als zo'n groot bedrijf zich op deze manier gedraagt, doet niemand wat."

Tot op heden heeft Adidas niet gereageerd op de beschuldigingen van Kanye West.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Einde samenwerking met Adidas

Kanye West en Adidas kenden jarenlang een buitengewoon succesvolle samenwerking wat betreft Yeezy. Het sportmerk zette echter in oktober 2022 een punt achter de collaboration toen Ye in korte tijd meerdere malen negatief in het nieuws kwam. Contractueel gezien had Adidas de zaken goed op orde en al vrij snel bleek dat het Duitse merk van plan was om de ontwerpen van Kanye West in eigen beheer verder uit te brengen. Hoewel Ye en Adidas de afgelopen maanden nog samengewerkt hebben om de resterende voorraad van de originele Yeezy-sneakers weg te werken, lijkt het er nu toch echt op dat ze bij toekomstige releases hun eigen weg inslaan.

Ster advertentie
Ster advertentie