Entertainment

Kanye West reageert boos op Taylor Swift-fans: "Ik ben niet jullie vijand, maar ook niet jullie vriend"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West reageert boos op Taylor Swift-fans: "Ik ben niet jullie vijand, maar ook niet jullie vriend"

Kanye West heeft via Instagram gereageerd op fans van Taylor Swift die zijn nummer 1-positie op de Billboard Hot 100 willen wegnemen. Een fan-account plaatste een bericht op X waarin Swifties werden opgeroepen om Beyoncé's Texas Hold 'Em massaal te streamen, zodat Kanye zijn positie verloor. Kanye liet via een lang bericht weten dat hij dit oneerlijk vond en geen haat naar Taylor Swift had. Ook ging hij in op de geruchten dat Taylor hem weg had gestuurd tijdens de Super Bowl.

Taylor Swift

De oproep van de Swiftie (Taylor Swift fans) luidt als volgt: "Laten we Texas Hold 'Em kopen en streamen zodat Kanye niet meer op de eerste plek staat. Vergeet niet dat hij Taylor Swift voor schut heeft gezet op zijn laatste Instagram Story." Hiermee verwijst het fanaccount naar een Instagram Story waarin Kanye deelde dat hij Taylor Swifts eerste plek binnen de Daily Top Artist Global-lijst van Spotify heeft overgenomen. De rapper stond namelijk op de eerste plek, terwijl Taylor Swift naar de tweede plek verschoof.

Via een lang bericht reageert Kanye op de oproep van Taylors fans. "Ik waardeer de gratis promotie. Lil Wayne heeft zelfs Travis Kelse (de vriend van Swift red.) genoemd op Vultures 2. Dit album is superpositief en leuk." De rapper vervolgt zijn verhaal met dat hij vorig jaar een hele zware tijd heeft gehad. "Ik ben verbannen van hotels, uit bedrijven gekickt en mocht niet eens in bepaalde restaurants eten. Iedereen zag dat Vultures I van alle platforms was gehaald om onze cijfers van de eerste week naar beneden te halen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kanye West: "Ik ben niet jullie vijand"

Kanye vertelt in zijn lange Instagram-post dat hij aan de kant van Taylor Swift stond toen haar manager haar muziek achter haar rug had opgekocht. Deze situatie zorgde ervoor dat Taylor Swift allerlei rechtszaken aanging en al haar muziek opnieuw uitbracht. "Taylor en Beyoncé zijn grote inspiraties voor alle muzikanten. We praten altijd over hoe ze al hun tours en films uitverkopen. Ik denk dat ik Taylor meer heb geholpen met haar carrière, dan dat ik schade heb gebracht. Naar alle Taylor Swift fans: ik ben niet jullie vijand, uhm ik ben ook niet jullie vriend, lol", laat Kanye weten.

Daarnaast gingen er geruchten dat Taylor Swift de rapper had weggestuurd tijdens de Super Bowl. Volgens Ye is niets hiervan waar. "We zijn van plekken gewisseld om bij YG en andere vrienden te zitten. Mijn vrouw was nog nooit naar de Super Bowl gegaan dus ik wilde haar rondleiden en een leuke dag hebben. We hadden zo'n fijne dag."

Ster advertentie
Ster advertentie