Music

Kanye West werkte voor 'Carnival' samen met Italiaanse voetbalfans: "Niet eerder gedaan"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West werkte voor 'Carnival' samen met Italiaanse voetbalfans: "Niet eerder gedaan"

Kanye West en Ty Dolla $ign hebben wel een zeer interessante samenwerking op hun nieuwe album Vultures I staan. Hiermee doelen we niet op Chris Brown, Playboy Carti of zelfs North West, maar op de fans van de Italiaanse voetbalclub Inter Milaan. De diehardfans zijn namelijk te horen op het nummer Carnival.

Kanye werkt met voetbalfans

Dat Kanye West zijn creativiteit de vrije loop laat gaan, weet ondertussen iedereen wel. Ook op zijn album Vultures I is dit weer duidelijk te horen. De artiest wist namelijk de grootste fans van Inter Milaan te strikken voor het album en hen een belangrijke rol te geven op het nummer Carnival. Zo hoor je de fans in de intro en constant op de achtergrond van de track.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Kanye en Ty Dolla $ign hebben gekozen voor deze specifieke groep fans. In oktober woonde Kanye namelijk nog een voetbalwedstrijd van de club AC Milaan bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

In een video die op het internet circuleert, is te zien hoe de voetbalfans geleid worden in hun zang en het nummer op nemen in een studio. We kunnen stellen dat hun bijdrage positief is ontvangen, aangezien Carnival op nummer 1 is binnengekomen in de Apple Music Top 10 en de Amerikaanse Spotify Top 200.

Ook op social media wordt er enthousiast gereageerd op de muzikale keuze. Zo zeggen Instagram-gebruikers dat Kanye de koning is van de "vocale producties". "Dit is letterlijk iets wat niemand nog eerder heeft gedaan", "Op muzikaal niveau is Kanye echt een genie. Zijn talent valt niet te ontkennen" en "Hij heeft de juiste voetbalclub op het nummer gezet", reageren fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie