Entertainment

Kanye West boos op Adidas vanwege 'het namaken van Yeezy slides'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kanye West boos op Adidas vanwege 'het namaken van Yeezy slides'

Kanye West heeft zich via Instagram uitgelaten over de nieuwe slippers van Adidas. Ye vindt dat de slides veel weg hebben van de Yeezy slides en draagt zijn uitspraken op aan iedereen die zich niet durft uit te spreken omdat hij of zij bang is voor de gevolgen ervan.

Adilette

Kanye West en Adidas hebben de afgelopen jaren flink wat teweeg gebracht op het gebied van streetwear. Echter lijkt er nu wat spanning te ontstaan binnen de samenwerking op het creatieve front. De rapper is ervan overtuigd dat Adidas de Yeezy slides heeft gekopieerd om tot het Adilette-model te komen. In een inmiddels verwijderde Instagrampost haalt Ye hard uit naar CEO Kasper Rørsted en vice-president Daniel Cherry III.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moedig zijn

"Dit is Ye", begint Kanye zijn post om duidelijk te maken dat hij zelf degene is die dit heeft getypt. Hij richt zich vervolgens op de CEO en zegt dat hij "het schaamteloze kopiëren" niet meer accepteert. Het was waarschijnlijk niet makkelijk voor Kanye om zich over de 'fake Yeezy slides' uit te spreken. Dat blijkt uit de manier waarop hij zijn woorden opdraagt aan verschillende groepen binnen de maatschappij. "Voor de hele sneakercultuur. Voor iedere basketbalspeler, rapper of zelfs voor als je in een winkel werkt. Dit is voor iedereen die zich wil uiten, maar het gevoel heeft dat ze het niet kunnen omdat ze bang zijn hun contract te verliezen of 'gek' genoemd te worden."

Kanye gaat verder: "Moedig zijn is niet 'niet bang zijn'. Moedig zijn is 'het overwinnen van je angst door echt te zijn'." De rapper voelt zich gekleineerd door Adidas. "Deze schoenen vertegenwoordigen het gebrek aan respect dat mensen aan de macht hebben voor talent. Dit is een neppe Yeezy gemaakt door Adidas zelf." Ye zegt niet met de vice-president over de situatie te willen praten, maar enkel met de CEO. Hij eindigt zijn post met "Fijne maandag".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie