Entertainment

Kanye West wordt aangeklaagd wegens mishandeling: "Ga weg voordat ik je sla"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kanye West wordt aangeklaagd wegens mishandeling: "Ga weg voordat ik je sla"

Kanye West wordt weer aangeklaagd. De rapper moet zich dit keer verantwoorden voor de rechter, omdat een man genaamd Justin Poplawski hem aanklaagt voor mishandeling. De man eist een schadevergoeding voor het incident dat in januari 2022 plaatsvond.

Mishandeld door Ye

Dit is niet de eerste keer dat Kanye wordt aangeklaagd door Justin Poplawski. De man klaagde Ye twee jaar geleden voor hetzelfde incident aan, maar volgens de rechter was hier niet genoeg bewijs voor. Poplawski beweert een klap te hebben ontvangen van Ye, nadat hij als fan om een handtekening vroeg. De rapper zou toen hebben gereageerd met: “Ga weg, voordat ik je in elkaar sla". Vervolgens heeft Ye de man een klap gegeven. Poplawski zegt na het vermeende incident emotioneel te hebben geleden. Daarom eist hij nu een schadevergoeding om de medische rekeningen te dekken voor zijn vermeende misvorming, misgelopen inkomsten en mentale pijn en lijden.

Hoewel bekendheden vaker te maken hebben met soortgelijke beschuldigingen die uiteindelijk onwaar zijn, is er van dit incident beeldmateriaal. In een video is namelijk te zien dat er een man op de grond ligt, terwijl Kanye tegen een van zijn crew-leden zegt dat ze niet in zijn buurt moet komen. De persoon die de video heeft gefilmd, reageerde geschrokken en vroeg waarom Kanye dit deed.

Rechtszaak

Volgens een Page Six zou Poplawski handtekeningen verkopen en volgde hij Ye die week al eerder naar twee restaurants. De zaak is al eerder door een rechter behandeld, maar de rapper werd toen niet aangeklaagd. Er werd namelijk besloten dat er geen “geen redelijke kans op veroordeling” was. In die periode liet Kanye's advocaat ook aan Page Six weten dat zijn cliënt niets fout had gedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie