Entertainment

Wiz Khalifa: "Hiphop staat stil vanwege verdeeldheid tussen oude en nieuwe generatie"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Wiz Khalifa: "Hiphop staat stil vanwege verdeeldheid tussen oude en nieuwe generatie"

Na een reeks mixtapes en albums met andere artiesten keerde Wiz Khalifa afgelopen vrijdag weer terug met een gloednieuwe soloplaat genaamd Multiverse. Op de dag van de release deed de rapper een interview met XXL waarin hij het niet alleen over zijn nieuwe album heeft, maar ook zijn mening geeft over de huidige staat van de hiphopscene. Volgens Wiz staat zijn geliefde genre momenteel stil vanwege "verdeeldheid tussen de oude en nieuwe generatie".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Funk-invloeden

In het interview vertelt Wiz Khalifa waarom hij ervoor koos om op zijn nieuwe album een compleet andere richting op te gaan dan fans van hem gewend zijn. Het album kenmerkt zich namelijk vooral door de vele funk-invloeden.

Naar eigen zeggen wilde hij meer funk in zijn muziek verwerken om luisteraars bloot te stellen aan muziek die ze niet gewend zijn. "Het herinnert mensen eraan dat er verschillende muzikale ervaringen zijn", vertelt de rapper uit Pittsburgh. "Momenteel staat hiphop stil, omdat de jongere generatie niet hetzelfde heeft meegemaakt als de oudere generatie. Met dit album geef ik ze de optie om erachter te komen hoe dat voelt."

"Genieten op hoog niveau"

De rapper vervolgt door te zeggen dat hedendaagse hiphop niet per definitie slechter is. "Ik wil niet zeggen dat er sprake is van goede of slechte muziek, maar ik wil luisteraars simpelweg meenemen in een ervaring, zodat fans van deze muziek op een hoger niveau kunnen genieten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie