Entertainment

Wiz Khalifa over zijn voorkeur tussen Tupac en Biggie: "Lyricaal is hij de beste"

foto: YouTube: Whoo Kid
  1. Newschevron right
  2. Wiz Khalifa over zijn voorkeur tussen Tupac en Biggie: "Lyricaal is hij de beste"

In gesprek met DJ Whoo Kid vertelde Wiz Khalifa over zijn persoonlijke voorkeur tussen Tupac en Biggie. De rapper heeft veel waardering voor beide artiesten, maar legde uit waarom hij uiteindelijk toch meer naar team Biggie neigt.

Poëtisch

Wiz vertelde in de podcast dat beide artiesten veel invloed op hem hebben gehad. "Ik heb van beide artiesten verschillende dingen overgenomen in mijn eigen stijl. Dat komt voornamelijk doordat ik gewoon veel naar hun muziek luisterde."

Op het gebied van delivery wordt Wiz nog steeds verrast door Biggie's teksten. "Ik hou van Biggie, want tekstueel gezien kun je vandaag de dag nog steeds naar hem luisteren en ineens denken van: wauw, zei hij dat echt? Hij praat op een bijzondere manier over kleding en merken. Hij zegt op speciale wijze dingen over auto's en over vrouwen, waardoor het heel poëtisch overkomt, snap je wat ik bedoel?"

Uitstraling

Ondanks zijn lovende woorden over Biggie, suggereerde Wiz niet dat de Big Poppa een betere rapper was dan Pac. "Ik hou gewoon van hoe complex Biggie's teksten zijn", vervolgde hij. "Maar Pac is ook echt gek. Hij is rauw en echt moeilijk te verslaan op een track. Zijn beatselectie was wild en zijn werkethiek was ongekend." Wiz vertelde vooral gefascineerd te zijn door Tupac's uitstraling en de manier waarop hij zich als een artiest gedroeg.

De Black and Yellow-rapper praat met veel respect over beide artiesten en het is duidelijk dat Tupac en Biggie veel voor hem betekend hebben. Toch heeft Wiz een lichte voorkeur als het gaat om de eeuwenoude discussie tussen de twee legendes. "Weet je, Pac's houding en alles wat hij eromheen deed waren van een ander niveau. Maar als ik moet kiezen, sta ik zeker meer aan Biggie's kant. Lyricaal is hij de beste."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie