Entertainment

Snoop Dogg over Tupac: "Ik viel flauw toen ik hem op zijn sterfbed zag liggen"

foto: YouTube: MTV
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg over Tupac: "Ik viel flauw toen ik hem op zijn sterfbed zag liggen"

Snoop Dogg was onlangs te gast bij Logan Paul's Impaulsive-podcast en had het daar onder meer over zijn laatste ontmoeting met Tupac. De rapper vertelde dat Tupac's moeder hem die dag verzocht om sterk te zijn.

'Vibe voelde niet goed'

Tupac overleed op 13 september 1996 nadat hij was neergeschoten toen hij samen met Suge Knight en andere leden van Death Row naar een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas ging. Hij lag een week lang in het ziekenhuis voordat hij overleed aan zijn verwondingen. Snoop vertelt in de podcast dat hij de trip oversloeg omdat 'de vibe niet goed voelde'.

Snoop is blij dat hij zijn intuïtie volgde, maar legt uit dat hij alsnog ernstig getroffen werd door het incident dat plaatsvond. "Ineens ontving ik 'noodberichten' van Suge dat hij en Tupac waren neergeschoten in Las Vegas. Ik ben toen meteen naar Suge's huis toegereden."

'Het komt goed met Tupac'

Snoop gaat verder en vertelt dat Suge goede hoop had dat Tupac het zou overleven. "We waren aan het praten bij Suge thuis en hij vertelde ons wat er gebeurde. Zijn eigen hoofd was ook ingepakt, omdat hij tijdens de beschieting gewond was geraakt. Suge zei: 'Met 'Pac komt het sowieso goed. Hij gaat het redden. Hij is al negen keer eerder beschoten. Het komt goed jongens.'"

Quote

Mijn zoon heeft je nog nooit zwak gezien. Ik wil niet dat je zwak en gebroken bent in zijn bijzijn.

Afeni Shakur

Laatste bezoek

Vervolgens vertelt Snoop over zijn bezoek aan het ziekenhuis om Tupac voor de laatste keer te zien. Snoop wist op dat moment ook dat het de laatste keer zou zijn dat hij zijn vriend in levende lijve zou zien. "Hij had allemaal rare buizen in zijn lichaam. Toen ik de kamer binnenkwam, had ik het gevoel dat hij er niet eens meer was. Op dat moment viel ik flauw."

Tupac's moeder, Afeni Shakur, was ook aanwezig in de ziekenhuiskamer. "Ze trok me overeind en liep met me mee naar het toilet. Ze vertelde me om sterk te zijn en zei: 'Mijn zoon heeft je nog nooit zwak gezien. Ik wil niet dat je zwak en gebroken bent in zijn bijzijn. Ik vraag je om jezelf te fixen en sterk te zijn. Zodra je er klaar voor bent, ga je weer naar binnen, praat je met hem en vertel je hem hoe je je voelt.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie