Entertainment

Will Smith was jaloers op Tupac: "Ik haatte het dat hij alles was wat ik niet was"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Will Smith was jaloers op Tupac: "Ik haatte het dat hij alles was wat ik niet was"

Will Smith heeft afgelopen dinsdag zijn autobiografie Will uitgebracht waarin hij verschillende wetenswaardige onthullingen doet. Een van die onthullingen is dat de 53-jarige acteur erg jaloers was op Tupac. Zijn vrouw Jada Pinkett en Tupac waren namelijk hechte vrienden en dat zag Will niet zo zitten.

"Legendarische liefde"

Jada Pinkett en Tupac leerden elkaar in de jaren 80 kennen toen ze allebei aan de Baltimore School for the Arts kwamen te studeren. Sindsdien waren de twee onafscheidelijk. "Hoewel ze niet intiem waren met elkaar, was hun liefde legendarisch", schrijft Will in zijn boek. "Zij definieerden 'ride or die'. Aan het begin van onze relatie kwelde ik mezelf met gedachtes over hun vriendschap. Hij was Pac en ik was gewoon Will."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bewondering voor Tupac

Los daarvan had Will Smith bewondering voor Tupacs onbevreesde passie, zijn morele waarden en zijn bereidheid om te vechten voor hetgeen waarin hij gelooft. "Pac was net als mijn broertje Harry. Hij maakte dat ik mezelf als een lafaard zag. Ik haatte het dat Pac alles was wat ik niet was in deze wereld en daarom was ik ontzettend jaloers. Ik wilde dat Jada naar me keek zoals ze naar hem keek."

Onvolwassen

Hoewel Will Smith Tupac meermaals heeft gezien, hebben ze nooit met elkaar gesproken. Volgens Will was hij daar veel te onvolwassen voor. "Als Jada mij koos in plaats van Tupac kon ik absoluut geen lafaard zijn. Ik heb meermaals dezelfde ruimtes gedeeld met Pac, maar nooit met hem gesproken. De manier waarop Jada van hem hield, maakte dat ik geen vrienden met hem kon zijn. Daar was ik veel te onvolwassen voor."

Ster advertentie
Ster advertentie