FunX

Jay-Way over samenwerking met Snoop Dogg: "Anything is possible"

foto: Instagram: jaywaythealien
  1. Newschevron right
  2. Jay-Way over samenwerking met Snoop Dogg: "Anything is possible"

De Nederlands-Ghanese artiest Jay-Way heeft een samenwerking met Snoop Dogg te pakken! Het gaat om de track Summertime, waar vandaag ook de clip van uitkomt. In Start met Fernando vertelt hij hoe de samenwerking tot stand is gekomen.

Jay-Way over samenwerking met Snoop Dogg

'Everybody hold up'

Jay-Way was op vakantie in Ghana toen hij opeens een bericht kreeg van zijn team dat Snoop Dogg wilde samenwerken. "Ik zat toen in de auto met me zusje en nichtje. Dus ik zei van: 'Ey, everybody hold up'", vertelt Jay-Way lachend. Het ging om een track van een paar jaar geleden, genaamd Summertime samen met Steven Malcolm. "Snoop Dogg hoorde het tijdens een show waar hij aan het hosten was en hij zou hebben gezegd: 'Who are Steven Malcolm and Jay-Way? Let's do a song'. Dat is crazy."

Clipshoot

Het gebeurde ten tijden van een lockdown, waardoor Jay-Way niet naar Amerika kon om met Snoop zelf de studio in te duiken. "Hij heeft toen zelf een studiosessie gepakt en de verse gestuurd. In maart, toen alles weer soort van open was, mocht ik naar de VS gaan. Toen heb ik de clip geschoten daarzo met hem", aldus Jay-Way, die zich herinnert dat Snoop precies was zoals je zou verwachten."Je hoort vaak verhalen dat je je idolen niet moet ontmoeten, maar hij was letterlijk alles wat je verwacht. Wat je ziet online, is hij gewoon in real life. Ik vond het ook echt tof dat hij legit fan is van de muziek."

Wat hem vooral is bijgebleven van de clipshoot, is het moment dat Snoop hem apart nam. "Toen zei hij: 'I'm not gonna lie to you, but a good song will get you here for real. I really mess with this song'. Dus dat vond ik echt sick."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anything is possible

Voor Jay-Way is het een droom die uitkomt. In 2010 tweette hij over een droom dat hij met Snoop aan het chillen was. 'Save this tweet', schreef hij toen. "De eerste raptekst die ik uit m'n hoofd kende, was een tekst van Snoop Dogg. Jaren later sta je op een nummer met hem. Dus anything is possible."

De clip van Summertime met Steven Malcolm en Snoop Dogg komt later vandaag online.

Ster advertentie
Ster advertentie