Entertainment

Jay-Z over de eerste keer dat Biggie hem 'Who Shot Ya?' liet horen

foto: YouTube: Netflix Film
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z over de eerste keer dat Biggie hem 'Who Shot Ya?' liet horen

Tijdens Tidal's A Toast To Biggie-event vertelde Jay-Z over de avond dat Biggie hem de track Who Shot Ya? liet horen. Hij zei dat de kwaliteit van het nummer hem ertoe aanzette om diezelfde avond nog vier tracks te schrijven.

Who Shot Ya

Jay-Z herinnert zich de dag dat hij Who Shot Ya? voor het eerst hoorde nog goed. "Hij belde me alsof we beef hadden", vertelt de rapper. "Hij zei: 'Kom nu naar me toe'. Dus ik sprong mijn auto in en had een vreemd gevoel. Ik had zoiets van: wat is er aan de hand met Biggs? Dus ik ging zo snel mogelijk die kant op."

Toen Jay-Z bij Biggie aankwam, kreeg hij direct een cassettebandje in zijn hand gedrukt. "'Deze mag je houden', zei hij tegen me. Ik hoorde de track en was zó onder de indruk. Ik schreef die avond maar liefst vier tracks. Geen een van de tracks was zo goed als 'Who Shot Ya?', maar het waren alsnog vier goede tracks." Volgens Jay-Z zorgde de onderlinge competitie ervoor dat beide rappers beter werden. "Het was gewoon een vriendschappelijke competitie. Je pushte elkaar, omdat je allebei de beste wilde zijn."

Leegte vullen

Ook Diddy was aanwezig bij het event. Volgens hem heeft Jay-Z na het overlijden van Biggie en Tupac een zware taak op zich genomen. "Ik weet gewoon hoeveel 'Big' opkeek naar Jay", zei hij. "Jay moest in zijn eentje de leegte van twee personen vullen. En dat waren niet zomaar mensen. Zij hadden echt alles op slot. Maar Jay kwam op zijn manier en daar bedanken we je voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie