Entertainment

Unieke beelden: Jay-Z verrast publiek met Michael Jackson tijdens show in 2001

foto: YouTube: HipHopVCR
  1. Newschevron right
  2. Unieke beelden: Jay-Z verrast publiek met Michael Jackson tijdens show in 2001

Een van de meest bijzondere momenten in hiphop heeft nu ook duidelijke beelden online staan die het kunnen bewijzen. In 2001 verraste Jay-Z het publiek tijdens Summer Jam met de opkomst van Michael Jackson op het podium. Beelden vanuit een nieuw cameraperspectief van het moment dat The King of Pop de rapper vergezelde, zijn deze week op YouTube verschenen.

Nieuwe beelden

Met de beelden vanuit een nieuw camerastandpunt - gefilmd vanaf bovenin de zaal - is er een duidelijke weergave van hoe het er in 2001 allemaal aan toeging op het podium. Duidelijk is dat Jay-Z en Michael Jackson op stage met elkaar chillen terwijl MJ ook naar de fans zwaait en ze vertelt dat hij van ze houdt.

Videobeelden van Jay-Z die Michael Jackson op het podium haalt zijn al eerder gedeeld, maar vanuit minder indrukwekkende camerahoeken, ondanks dat het geschreeuw van het publiek nog steeds luid en duidelijk te horen is. Het blijft onduidelijk wie de nieuwe video heeft gemaakt, maar wie het ook was, diegene heeft in ieder geval een van de meest bijzondere momenten in de muziekhistorie vastgelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extra maatregelen

Volgens voormalig Hot 97-programmadirecteur Tracy Cloherty waren er wel bijzondere maatregelen van kracht op het moment dat MJ het terrein betrad. "Er waren zeker wat nieuwe regels die ineens van kracht waren", vertelt hij aan Complex. "Ook al werd ik aan hem voorgesteld, ik mocht zijn hand niet schudden en ik mocht niet binnen een omtrek van 1,80 meter rond hem heen komen", herinnert Cloherty zich. "Allemaal van dat soort dingen. Er kwamen zeker wat extra issues voor ons beveiligingsteam bij en dingen waarmee we achter de schermen mee te maken kregen. Maar het was het allemaal zeker waard."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie