Entertainment

Michael Jacksons 'Neverland' landgoed voor 22 miljoen dollar verkocht

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Michael Jacksons 'Neverland' landgoed voor 22 miljoen dollar verkocht

De fameuze ranch waar Michael vroeger woonde is na jaren te koop te hebben gestaan eindelijk verkocht. Neverland daalde al een aantal keer flink in waarde en is nu voor slechts 22 miljoen dollar verkocht aan een miljardair.

Gedaalde vraagprijs

Investeerder Ron Burkle is de nieuwe eigenaar van het landgoed. Het is nu meer dan tien jaar na de dood van The King of Pop, die Neverland verliet toen hij ervan werd beschuldigd kinderen seksueel te misbruiken op het landgoed. Volgens openbare dossiers leverde Neverland nu 22 miljoen dollar op. Dit terwijl de vraagprijs in 2015 nog 100 miljoen dollar bedroeg en in 2017 nog 67 miljoen dollar.

Neverland

Michael Jackson kocht het landgoed ooit voor 19,5 miljoen dollar en richtte het helemaal in naar zijn rijke verbeelding. Zo waren er pretparkattracties en een dierentuin en kon alles worden bezocht via een treintje dat over het hele terrein heen reed. Het landgoed was altijd al ingericht om kinderen te vermaken. De naam Neverland is afkomstig uit het sprookje Peter Pan, een verhaal over een jongetje dat weigert volwassen te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie