Entertainment

Rihanna aangeklaagd voor muziek in Fenty-reclame

foto: Debby Wong/Shutterstockfoto: Debby Wong/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Rihanna aangeklaagd voor muziek in Fenty-reclame

Een artiesten duo bestaande uit vader King Khan en dochter Saba Lou is boos op Rihanna. Ze zou hun liedje zonder toestemming hebben gebruikt in een Instagram-post waarin ze reclame maakt voor haar modemerk Fenty. De vader en dochter hebben Rihanna aangeklaagd voor het ongevraagd gebruiken van hun muziek. Dat meldt TMZ.

Good Habits (and Bad)

Het is niet de eerste keer dat Rihanna in de problemen komt door een geluidsfragment. Eerder moest de zangeres door het stof na het gebruiken van een tune met een islamitische Hadith-sample tijdens haar Savage x Fenty show. Het gaat nu om het liedje van King Khan en zijn docher Saba Lou Good Habits (and Bad) die ze gebruikt in een Instagram-post. Blijkbaar is Rihanna een van haar bad habits nog niet kwijt: het nalaten om goed research te doen naar liedjes voordat je ze gebruikt voor je merk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dief

De post waarin het nummer is gebruikt is meer dan 3,4 miljoen keer bekeken. In de documenten die TMZ in handen zou hebben, staat dat het muziekduo Rihanna geen toestemming heeft gegeven om het nummer te gebruiken. Rihanna zou een dief zijn en het gewoon van een muziekplatform hebben gepakt.

Schadevergoeding

Vader en dochter claimen eigenaar van de rechten op het nummer te zijn. Maar alleen erkenning voor hun muziek is niet genoeg. Ze willen meer: een schadevergoeding en dat Rihanna het nummer niet langer gebruikt in de reclame. Rihanna heeft zelf nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Ster advertentie
Ster advertentie