Entertainment

Nicki Minaj in Amsterdam opgepakt op verdenking van drugsbezit

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj in Amsterdam opgepakt op verdenking van drugsbezit

Onlangs kwam Nicki Minaj twee en een half uur te laat voor haar concert in Ziggo Dome. Dat leverde de 42-jarige artiest bakken vol kritiek op. Nu, twee dagen later, duiken er op het internet filmpjes op waarop te zien is dat de wereldster op Schiphol wordt opgepakt vanwege drugsbezit.

Aanhouding

In het filmpje is te zien dat Nicki Minaj door de Marechaussee wordt aangehouden vanwege het bezit van softdrugs. Een woordvoerder van de Marechaussee bevestigt dat er een Amerikaanse vrouw is aangehouden op de Amsterdamse luchthaven, maar daar wordt geen naam bij vermeld. De stem op het filmpje komt echter overeen met de stem van Nicki Minaj. Daarnaast streamde ze op Instagram Live hoe ze door agenten van de Marechaussee werd aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmpje social media

In de video zien we dat een Marechaussee-lid aangeeft aan Nicki dat ze is aangehouden. De New Yorkse rapper vraagt daarop waarom ze aangehouden wordt. "Voor drugsbezit", antwoordt de Nederlandse Marechaussee-lid. Nicki Minaj ontkent in het filmpje drugs bij haar te hebben gehad, waarop de man aangeeft dat hij niet met haar in discussie gaat. Vervolgens sommeert hij de artiest om plaats te nemen in het arrestantenbusje. Nicki Minaj weigert dit en eist een advocaat ter plaatse. Ook wil de 42-jarige Barbie World-rapper weten waar ze heen wordt gebracht. Daarop reageren de agenten dat ze naar een politiebureau op vijf minuten rijden wordt gebracht. Nicki Minaj geeft zich niet makkelijk gewonnen en weigert in de bus te stappen. Uiteindelijk weet de Marechaussee, na bemoeienis van een andere Marechaussee-lid, haar toch te overtuigen om in de bus te stappen.

Volgende show Ziggo Dome

Het is niet de eerste keer deze week dat Nicki Minaj volop in het nieuws komt. Eergisteren reageerden Nederlandse fans woedend op social media. De superster kwam namelijk twee en een half uur te laat voor haar show in Ziggo Dome. De artiest betrad het podium pas om 22:30 terwijl ze om 20:00 al had moeten beginnen. Naar verluidt zou ze maar vijf nummers hebben gedaan. Sommige fans hebben hun idool niet eens zien optreden omdat ze eerder naar huis moesten wegens de dienstregeling van het ov.

Op 2 juni treedt Nicki Minaj weer op. Het is niet bekend of Minaj nog op tijd vrij wordt gelaten voor haar aankomende show.

Ster advertentie
Ster advertentie