Entertainment

Nicki Minaj moet half miljoen dollar betalen aan beveiliger na kaakbreuk

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nicki Minaj moet half miljoen dollar betalen aan beveiliger na kaakbreuk

Nicki Minaj en haar man Kenneth Perry zijn een half miljoen dollar lichter, vanwege een vechtpartij uit 2019. De rechtbank in Los Angeles bepaalde afgelopen vrijdag dat het stel een Duitse beveiliger 500.000 dollar moet betalen, nadat hij achter de schermen van een concert door hen mishandeld was. Als gevolg van het incident liep de man een gebroken kaak op.

In gezicht geslagen

Thomas Weidenmuller, zoals de beveiliger heet, klaagde Nicki en haar man twee jaar geleden aan nadat hij door Petty van achteren werd aangevallen en vervolgens in zijn gezicht werd geslagen, zo meldt Rolling Stone. De aanleiding voor de mishandeling was het feit dat Weidenmuller een vrouwelijke collega verdedigde, nadat Nicki tekeerging tegen haar. Volgens de beveiliger werd Nicki woedend op zijn collega, omdat een fan langs de beveiliging wist te glippen en het podium op was geklommen. Weidenmuller kwam tussenbeide en als reactie daarop gooide Nicki een schoen naar hem. Vervolgens werd hij van achteren belaagd door Petty en in zijn gezicht geslagen. Volgens de beveiliger vond Petty dat hij respectloos was tegen zijn vrouw.

"Ernstig mis"

"Ik voelde een vreselijke pijn in mijn hoofd, nek, gezicht en kaak. Ik zag op dat moment dat er iets ernstig mis was met mijn kaak", aldus Weidenmuller. De beveiliger gaf aan dat hij na het incident tien dagen in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Als gevolg van de mishandeling heeft hij nu vijf platen in zijn kaak.

Schadevergoeding verlaagd

Weidenmuller vroeg aanvankelijk ongeveer 21.000 dollar om alle medische kosten te dekken en 700.000 dollar voor zijn verwondingen en aanhoudende emotionele schade. De rechter verlaagde het bedrag uiteindelijk naar 503.318 dollar, omdat Nicki en haar man nooit op de rechtszaak hebben gereageerd. De advocaten van de beveiliger hadden meermaals geprobeerd in contact te komen met het stel, maar dat bleek tevergeefs. Uiteindelijk is de dagvaarding in een Amerikaanse krant gepubliceerd.

Ster advertentie
Ster advertentie