Naar homepage
Entertainment

Diddy over hoe overlijden Kim zijn leven beïnvloedde: "Mijn kinderen komen nu voor alles"

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Diddy over hoe overlijden Kim zijn leven beïnvloedde: "Mijn kinderen komen nu voor alles"

In 2018 veranderde het leven van Diddy, toen Kim Porter - zijn dierbare ex-vrouw en de moeder van zijn kinderen - plotseling overleed. Wat volgde was maanden van verdriet en rouw. In een interview met Essence Magazine spreekt de artiest en zakenman over deze zwarte periode en hoe dit ervoor heeft gezorgd dat hij nu anders in het leven staat.

Relatie

"Als we ons mooi aankleedde, kon ik nooit geloven dat iemand zo mooi kon zijn in het echt. Ze was als een gazelle", vertelt Diddy over Kim. De twee kregen in 1994 een relatie. Diddy adopteerde toen haar zoon Quincy (27). Daarnaast kregen ze nog drie kinderen samen: Christian (20) en de tweeling D'Lila en Jessie (12). Puff en Porter hadden jarenlang een knipperlichtrelatie maar gingen in 2007 definitief uit elkaar. Ze bleven echter wel vrienden en deelden de zorg over de kinderen.


Kims stem

Diddy had altijd al het gevoel alsof Kim hem voorbereidde op de dag dat hij alleen voor de kinderen zou moeten zorgen. "Drie dagen voordat ze overleed, voelde ze zich al niet goed. Ze had griep en had de kinderen naar mij gestuurd, zodat ze niet ziek zouden worden," vertelt hij. "Een dag ging ik checken of ze oké was en toen zei ze: 'Puffy, zorg alsjeblieft voor mijn baby's.' Dat heeft ze me daadwerkelijk gezegd voor ze overleed." Toen ze op 16 november overleed aan een longontsteking, schakelde hij meteen in wat hij zelf de "mama-modus" noemt.

"Ik schreeuwde en huilde natuurlijk toen ik het nieuws hoorde, maar ik vroeg me ook af: wat zou Kim doen? Ik was bang, en ik huilde tot God - en tot haar - en vrijwel meteen hoorde ik Kims stem die zei: 'Zorg dat je voor mijn baby's zorgt'."

Family first

Familie staat nu dan ook op de eerste plaats voor Diddy. "Er waren eerst talloze keren dat ik mijn werk boven alles koos." Nu wil hij geen parttime vader meer zijn. "Ik leef gewoon meer in het nu en - belangrijker nog - mijn kinderen komen nu voor alles in mijn leven." Hoewel hij zich echt wel zorgen maakt over zijn kinderen, gaat het over het algemeen heel goed.

"Het gaat heel goed met ons, omdat haar overlijden ons veranderd heeft en we meer van elkaar houden. En ik ben blij dat ik dat kan zeggen, want eerst had ik geen idee van hoe het ons zou vergaan."

Ster advertentie
Ster advertentie