Naar homepage
Entertainment

Poke blikt terug op tijd als vuilnisman: "Ik ging met tranen weg"

foto: YouTube: NPO 3 TV
  1. Newschevron right
  2. Poke blikt terug op tijd als vuilnisman: "Ik ging met tranen weg"

Poke staat bekend als een van de meest energieke en entertainende artiesten van dit moment, maar nog niet zo lang geleden zag zijn leven er heel anders uit. Voor zijn grote doorbraak werkte hij namelijk op de vrachtwagen. Je zou misschien denken dat hij superblij was toen hij met die baan kon stoppen, maar niets is minder waar. "Ik ging met tranen weg", vertelt hij over zijn laatste werkdag als vuilnisman in De Kalvijn Show.

Carrière

Omdat Poke in het begin van zijn muzikale carrière nog niet kon rondkomen van zijn artiestenbestaan, werkte hij daarnaast ook nog als vuilnisman. Het was zijn eerste baantje toen hij van Suriname naar Nederland verhuisde. Hij kijkt met een warm hart terug naar deze tijd. "Door deze baan heb ik heel veel geleerd", vertelt hij. "Ik heb geleerd wat geld is, wat hard werken is. Maar ook hard werken met liefde."

Wat Poke het meeste mist van deze tijd zijn zijn collega's: "Die vibe en die energie". Hij stond dan ook elke dag met liefde op om naar zijn werk te gaan.

Moeilijke tijd

Inmiddels is Poke een succesvolle artiest met een volle agenda. Tenminste, voor corona, toen de clubs nog open waren. Het afgelopen jaar, waarin hij niet op het podium kon staan, is voor hem niet makkelijk geweest. Poke mist het optreden enorm: "Ik was een beetje verdrietig, een beetje depressief ook. Maar ik dacht gewoon: oké, we zitten allemaal in een moeilijke tijd. Gezondheid staat voorop. En ik kan niet wachten om dit weer te beleven met de mensen."

Muziek

De Oeff-artiest vindt het momenteel moeilijk om de inspiratie te vinden voor nieuwe muziek: "Eerlijk, zonder mijn optredens kan ik geen muziek maken met gevoel, want de vibe van de fans en het publiek geeft me energie om muziek te maken." Toch komt er binnenkort een nieuwe EP uit. In de Kalvijn Show gaf de rapper alvast een klein voorproefje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie