Entertainment

Geëmotioneerde Jamie Foxx over gezondheidsproblemen: "Ik zou het mijn ergste vijand nog niet toewensen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Geëmotioneerde Jamie Foxx over gezondheidsproblemen: "Ik zou het mijn ergste vijand nog niet toewensen"

Jamie Foxx maakte maandagavond een verrassingsverschijning bij de Critics Choice Association‘s Celebration of Cinema and Television: Honoring Black, Latino and AAPI Achievements. Het was zijn eerste publieke optreden sinds zijn plotselinge ziekenhuisopname afgelopen april. De 55-jarige acteur, die een Vanguard Award in de wacht sleepte, blikte in zijn speech terug op de heftige gezondheidsproblemen waarmee hij begin dit jaar kampte.

Zwaar

Foxx, die werd geëerd voor zijn geprezen rol in The Burial, kreeg een staande ovatie toen hij het podium opliep om de prijs in ontvangst te nemen. "Weet je, het is gestoord dat ik dit zes maanden geleden niet kon doen - ik kon niet eens lopen", begon de acteur, die zichtbaar geëmotioneerd was, zijn speech. "Ik ben geen kloon, ik ben geen kloon. Ik ken veel mensen die zeiden dat ik een kloon was", grapte hij vervolgens.

Daarna werd hij weer serieus. "Het is goed om terug te zijn. Ik koester elke minuut." Terugkijkend op zijn gezondheidsproblemen, vertelde hij het publiek dat hij zijn ergste vijand niet eens zou toewensen waar hij doorheen is gegaan: "Want het is zwaar... Als het bijna voorbij is. Ik zag de tunnel al.". Toch heeft hij ook iets geleerd van deze zware periode in zijn leven. "Ik heb een nieuw respect voor het leven. Ik heb een nieuw respect voor mijn kunsten. Ik heb zoveel films gekeken en zoveel muziek geluisterd om de tijd te doden. Geef je kunst nooit op man, geef nooit op."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medische complicaties

Jamie Foxx belandde halverwege april in het ziekenhuis. Met welke medische complicaties de acteur precies te maken had, is echter nog steeds onbekend. Volgens Jamie's dochter Corinne kon hij dankzij "het snelle handelen en geweldige zorg" van het ziekenhuispersoneel snel herstellen.

Ster advertentie
Ster advertentie