Entertainment

Dr. Dre moet nieuwe advocaat zoeken in scheidingszaak

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre moet nieuwe advocaat zoeken in scheidingszaak

Dr. Dre ligt al ruim een jaar in de clinch met zijn ex-vrouw Nicole Young. Het voormalige echtpaar besloot na een huwelijk van 24 jaar uit elkaar te gaan. De twee bevinden zich in een vechtscheiding en de rechter heeft bepaald dat Dr. Dre zijn twee oude vertrouwde advocaten niet mag inschakelen in de echtscheidingszaak.

'Advocaten zijn ongeschikt'

Volgens Page Six heeft Young dit verzoek ingediend bij de rechter, die het gisteren goedkeurde. Haar advocaat vond de huidige advocaten van Dr. Dre, Howard King en Laura Wasser ongeschikt om hem bij te staan in de echtscheidingszaak. King zou namelijk vanaf het begin van hun huwelijk fungeren als een juridisch adviseur van het echtpaar. Daarnaast zou Wasser ongeschikt zijn als advocaat vanwege haar connectie met met King. Overigens is Wasser een bekende echtscheidingsadvocaat en staat ze onder andere Kim Kardashian bij tijdens haar scheiding van Kanye West.

Young wil de helft van zijn vermogen

Dr. Dre en Nicole Young liggen sinds maart 2020 in een vechtscheiding. De rapper heeft tijdens zijn carrière een vermogen van maar liefst 820 miljoen weten op te bouwen. Zijn ex-vrouw wil daar de helft van hebben, maar Dr. Dre houdt vol dat ze op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd. Een klein probleempje voor Dre is dat hij dit moeilijk kan bewijzen, omdat hij volgens Young die papieren twee jaar na hun huwelijk zou hebben verscheurd.

Ster advertentie
Ster advertentie