Entertainment

Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden

De Rotterdamse hiphoplegende Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden als gevolg van hartfalen, zo laat zijn familie weten aan het ANP. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend, maar de rapper kampte al jaren met hartproblemen.

Hartproblemen

Dennis Bouman, zoals Def Rhymz in het echt heette, vertelde in oktober vorig jaar in een aflevering van de podcast Real Talk dat hij de afgelopen jaren drie keer aan zijn hart geopereerd moest worden. In de aflevering liet hij een motortje zien dat zijn bloedsomloop reguleerde. "Ik heb een motor in mijn hart als overbrugging tot het moment dat ik een donorhart krijg. Als ik dit niet bij me heb, ben ik binnen een kwartier dood." De rapper liet destijds weten dat zijn hartproblemen hem niet in de weg stonden om van zijn leven te genieten. "Dit is mijn leven en ik accepteer dit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Verschillende vrienden en collega-rappers hebben op social media gereageerd op de dood van Def Rhymz. "Mijn broer je bent gaan rusten. We will always love you man", aldus U-Niq. Winne postte een foto van de Rotterdammer met als caption: "Rust zacht King." Ronnie Flex liet weten dat Def Rhymz de eerste rapper was wiens muziek hij heeft gehoord. "Ik zal ook niet de enige zijn van mijn generatie. Op het pleintje de lyrics van 'Roddelen' citeren."

Hits

Def Rhymz begon halverwege de jaren '80 met rappen. Hij vormde samen met DJ Git Hyper het duo Supersonic Cru. In 1999 brak hij eindelijk door met zijn hit Doekoe. De track stond maar liefst 19 weken in de Singles Top 100 en bereikte de tweede plek. In de jaren daarna scoorde hij meerdere hits met tracks als De Bom, Ze zitten me achterna en de nummer 1-hit Schudden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie