Entertainment

Het einde van de PlayStation 5 nadert, kondigt Sony aan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Het einde van de PlayStation 5 nadert, kondigt Sony aan

In een verrassende wending is bekendgemaakt dat het einde van de PlayStation 5 in zicht komt. Volgens Sony nadert de console de laatste fase van zijn levenscyclus.

ONZEKERE TOEKOMST

Dit nieuws komt samen met de beslissing van Sony om in 2024 geen nieuwe spellen uit zijn grote franchises te lanceren, wat een periode van onzekerheid voor het platform markeert. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, zoals gerapporteerd door Bloomberg, schetsten Sony-executives een beeld van de toekomst van de PS5. Naomi Matsuoka, Senior Vice President van Sony, vertelde: "Als we vooruitkijken, gaat de PS5 de laatste stadia van zijn levenscyclus in. We zullen meer focussen op het balanceren van winstgevendheid met verkopen. Als gevolg daarvan verwachten we een daling van de jaarlijkse verkoopsnelheid van PS5-hardware vanaf het volgende fiscale jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TEGENVALLENDE CIJFERS

Sinds de lancering in november 2020 heeft de PlayStation 5 veel uitdagingen gehad, voornamelijk vanwege leveringsproblemen. Dit zorgde ervoor dat de populaire spelcomputer bijna twee jaar lang moeilijk verkrijgbaar was. Deze schaarste leidde ertoe dat resellers de prijzen aanzienlijk opschroefden. Hoewel de situatie in 2023 is verbeterd, heeft het ervoor gezorgd dat de verkoopcijfers flink tegenvallen voor Sony. Om een idee te geven: Sony bevestigde dat tot op heden 54,7 miljoen PS5-console's zijn verkocht. Zelfs met geprojecteerde cijfers komen ze nog lang niet in de buurt van de Nintendo Switch, die sinds 2017 maar liefst 139 miljoen consoles verkocht.

SPAREN VOOR EEN PS6?

De gemiddelde levensduur van een spelconsole is ongeveer zeven jaar, maar het succes van de Nintendo Switch heeft aangetoond dat dit geen harde regel is. Onder normale omstandigheden zouden Sony’s hints naar de volgende consolegeneratie niet onverwacht zijn. De afgelopen jaren waren echter allesbehalve typisch. Aangezien de PS5 pas twee jaar na de release overal verkrijgbaar is en er geen releases in grote Sony-franchises gepland staan voor 2024, lijkt de kans dus steeds aannemelijker dat we toch maar moeten sparen voor een PS6.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie