Games & gadgets

Tekort aan PlayStation 5 is volgens Sony eindelijk voorbij

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tekort aan PlayStation 5 is volgens Sony eindelijk voorbij

Sony heeft eindelijk goed nieuws voor gamers die nog altijd op zoek zijn naar een PlayStation 5. Volgens de Japanse consolefabrikant is het tekort aan de felbegeerde spelcomputer nu eindelijk voorbij. Dat liet Jim Ryan, CEO van PlayStation Interactive Entertainment, weten tijdens een presentatie op het elektronica-evenement CES.

'Makkelijker te vinden'

Ryan maakte bekend dat de PlayStation 5 vorige maand al beter leverbaar was, waardoor ze inmiddels meer dan 30 miljoen PS5's wisten te verschepen. "Iedereen die een PS5 wil kopen, heeft het vanaf nu veel makkelijker om er eentje te vinden in winkels over de hele wereld", aldus de CEO.

Meer PS5's leveren

De PlayStation 5 werd op 19 november 2020 gelanceerd en was de afgelopen twee jaar slecht leverbaar. Dat kwam grotendeels door een wereldwijd chiptekort. In een blogpost van augustus vorig jaar over de prijsverhoging van de PS5 liet Sony weten dat het leveren van meer voorraad op dat moment de hoofdprioriteit was. "Hoewel deze prijsverhoging een noodzaak is gezien de huidige wereldwijde economische omgeving en de impact ervan op de activiteiten van Sony Interactive Entertainment, blijft onze topprioriteit het verbeteren van de PS5-bevoorradingssituatie, zodat zoveel mogelijk spelers alles kunnen ervaren wat PS5 biedt en wat er nog moet komen", aldus Jim Ryan.

Nieuwe PS5 dit jaar?

Hoewel de PS5 nu beter leverbaar moet zijn, is het wellicht handig om nog even te wachten met het aanschaffen van de console. De geruchten over een vernieuwde PlayStation 5 worden namelijk steeds hardnekkiger. Volgens insiders moet de console een stuk kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen.

Ster advertentie
Ster advertentie