Games & gadgets

Sony kondigt prijsverhoging aan van 50 euro voor PlayStation 5

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Sony kondigt prijsverhoging aan van 50 euro voor PlayStation 5

Slecht nieuws voor gamers die nog altijd op zoek zijn naar een PlayStation 5. Los van het feit dat de felbegeerde spelcomputer tot de dag van vandaag moeilijk te verkrijgen is, heeft Sony ook nog eens de prijs ervan verhoogd met 50 euro. Zo kost de diskversie momenteel 550 euro, terwijl de PS5 zonder diskdrive 450 euro kost.

Hoge inflatie en ongunstige wisselkoersen

Sony zegt in een blogpost dat de prijsverhoging "een moeilijke beslissing" is, maar wel noodzakelijk vanwege de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie en ongunstige wisselkoersen. De prijsverhoging geldt voor alle territoria waar de PS5 wordt verkocht, met uitzondering van de Verenigde Staten. Waarom de prijs niet verhoogd wordt in de VS is onduidelijk.

Meer PS5's leveren blijft hoofdprioriteit

De PlayStation 5 werd op 19 november 2020 gelanceerd en is sindsdien slecht leverbaar. In de blogpost zegt Sony dat het leveren van meer PS5's momenteel de hoofdprioriteit is. "Hoewel deze prijsverhoging een noodzaak is gezien de huidige wereldwijde economische omgeving en de impact ervan op de activiteiten van Sony Interactive Entertainment, blijft onze topprioriteit het verbeteren van de PS5-bevoorradingssituatie, zodat zoveel mogelijk spelers alles kunnen ervaren wat PS5 biedt en wat er nog moet komen", aldus PlayStation-topman Jim Ryan.

Ster advertentie
Ster advertentie