Games & gadgets

Microsoft bevestigt verlies van Sony: Playstation 4 veel vaker verkocht dan Xbox One

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Microsoft bevestigt verlies van Sony: Playstation 4 veel vaker verkocht dan Xbox One

Microsoft heeft in documenten aan een Braziliaanse toezichthouder bevestigt dat de Playstation 4 veel vaker is verkocht dan de Xbox One. Daarmee erkent het techbedrijf dat de grote concurrent Sony de afgelopen jaren succesvoller is geweest.

Voorbijgestreefd door Sony

Gamers wereldwijd zijn bekend met de eeuwenoude discussie tussen PlayStation en Xbox-fans. De één prefereert de spelcomputer van Sony, terwijl de ander zich geen game kan voorstellen zonder een Xbox-controller in diens hand. Het is voor het eerst dat een van de betrokken partijen zich uitlaat over de concurrentiestrijd. "Sony is Microsoft voorbijgestreefd qua consoleverkopen", schrijft Microsoft in de documenten. "Er zijn ruim twee keer meer PlayStations verkocht dan Xbox-consoles binnen de vorige generatie spelcomputers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Switch vaker verkocht

Het bedrijf noemt geen precieze aantallen, maar het is wel bekend dat er in totaal ongeveer 117 miljoen PlayStation 4-consoles verkocht zijn. Uit een eenvoudige berekening valt dan op te maken dat er wereldwijd niet meer dan 58,5 miljoen Xbox One-consoles zijn verkocht. Naast het feit dat Xbox One de concurrentiestrijd van PlayStation 4 heeft verloren, is de game console van Microsoft ook voorbijgestreefd door de Nintendo Switch, waarvan er inmiddels 111 miljoen zijn verkocht.

Overname

De documenten zijn door Microsoft ingediend bij een Braziliaanse toezichthouder vanwege de overname van Activision-Blizzard. Microsoft wil het bedrijf overnemen voor ruim 66 miljard euro, maar heeft daarvoor goedkeuring nodig vanuit verschillende landen.

Ster advertentie
Ster advertentie