Games & gadgets

Sony kondigt systeem aan waarbij spelers resultaten in geldwaarde kunnen omzetten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Sony kondigt systeem aan waarbij spelers resultaten in geldwaarde kunnen omzetten

Sony heeft een nieuw beloningssysteem aangekondigd, genaamd Playstation Stars, waarmee spelers punten kunnen verdienen die ze in geldwaarde kunnen omzetten in de PlayStation Store. Het systeem zal dit jaar nog gelanceerd worden en het is gratis om je ervoor aan te melden.

Inwisselen voor geldwaarde

Sony kondigde het nieuwe beloningsprogramma aan via een blog op de eigen PlayStation-website. Hoewel er valt te lezen dat het systeem later dit jaar live zal gaan, wordt er niet gezegd wanneer precies.

Het nieuwe systeem stelt spelers in staat om punten te verdienen door doelstellingen te voltooien, die vervolgens ingewisseld kunnen worden in de PlayStation Store of voor andere beloningen. Sony meldt dat spelers rekening kunnen houden met zowel eenvoudige als hele moeilijke doelstellingen. Zo zou je soms al punten kunnen verdienen door een spel minimaal één keer per maand te spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beloningen

De catalogus met beloningen "kan PlayStation Store-tegoeden en PlayStation Store-producten bevatten". Leden van PlayStation Plus ontvangen ook extra punten door items in de PlayStation Store te kopen, die ze vervolgens dus weer kunnen inwisselen voor tegoeden of andere beloningen.

Buiten de PlayStation Store-gerelateerde beloningen kunnen gebruikers ook "digitale verzamelobjecten" verdienen. Die verzamelobjecten worden uitgelegd als "digitale weergaven van elementen die PlayStation-fans leuk vinden, waaronder beeldjes van geliefde en iconische personages uit games en andere PlayStation-gerelateerde media."

Speciale beloningen

Verder meldt The Washington Post dat de speler die als eerste de Platinum-trofee in bepaalde games wint, een extra speciale prijs zal ontvangen die niemand anders kan krijgen. De verwachting is dat de strijd voor de Platinumbeloningen gevoerd wordt per lokale tijdzone.

Volgens ontwikkelaar Sony zal het nieuwe beloningssysteem een continu proces zijn. Dat houdt in dat er regelmatig nieuwe beloningen worden toegevoegd, waarbij sommige bijzonder zeldzaam zullen zijn en verkozen kunnen worden boven de beloningen in geldwaarde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie