Games & gadgets

'GTA 6 bevat twee hoofdpersonages en speelt zich onder andere in Vice City af'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 6 bevat twee hoofdpersonages en speelt zich onder andere in Vice City af'

Sinds de aankondiging van Rockstar Games dat GTA 6 in ontwikkeling is, doen er om de zoveel tijd grote geruchten de ronde over de langverwachte game. Ook gisteren was het weer raak toen een insider via de gamingwebsite Xfire mogelijke details over het verhaal naar buiten bracht. Zo zou GTA 6 twee hoofdpersonages bevatten en keren spelers terug naar Vice City.

Broer en zus

De geruchten werden de wereld in geholpen door twitteraar Matheusvictorbr, die in het verleden vaker informatie naar buiten bracht over andere GTA-titels. Volgens de insider speel je in GTA 6 met een tweeling, een broer en zus, die van elkaar gescheiden zijn nadat hun ouders in 2003 door een kartel zijn vermoord in Braziliƫ. In de proloog van de game krijgen spelers het achtergrondverhaal van de hoofdpersonages mee.

Het hoofdverhaal speelt zich naar verluidt in de moderne tijd af. De broer en zus komen elkaar als volwassenen weer tegen. De broer werkt als agent voor de DOA, een fictieve versie van de Drugs Enforcement Administration (DEA), terwijl de zus zich omhoog werkt in het kartel om zo wraak te nemen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van hun ouders.

Speelt zich af in Carcer City

De insider meldt ook dat GTA 6 zich voornamelijk zou afspelen in een Amerikaanse stad genaamd Carcer City. Dat is dezelfde stad uit de Rockstar-game Manhunt. Ook zou de game zich gedeeltelijk in Cuba, Colombia en Vice City afspelen.

Een andere vernieuwing waar spelers mogelijk naar uit kunnen kijken, zijn vernietigbare gebouwen. Ten slotte meldt Matheusvictorbr dat GTA 6 ergens in 2024 het levenslicht moet zien.

Ontwikkeling in volle gang

Rockstar heeft eerder dit jaar bevestigd dat de ontwikkeling van GTA 6 in volle gang is. "Bij elk nieuw project is het altijd ons doel om aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij te kunnen bevestigen dat de ontwikkeling van het volgende deel in de serie in volle gang is", klinkt het in een tweet van de ontwikkelaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie