Games & gadgets

'GTA 5' is inmiddels meer dan 160 miljoen keer verkocht

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. 'GTA 5' is inmiddels meer dan 160 miljoen keer verkocht

Al jaren vragen gamers zich af waarom GTA 6 zo ontzettend lang op zich laat wachten. Het antwoord is heel simpel: omdat GTA 5 zo'n enorme kaskraker is. Het spel is sinds de release in september 2013 maar liefst 160 miljoen keer over de toonbank gegaan en is met afstand de bestverkochte game in de reeks.

Vijf miljoen verkocht in een kwartaal

Uitgever Take-Two Interactive presenteerde gisteren de kwartaalcijfers van het bedrijf aan investeerders. Daaruit bleek dat GTA 5 de afgelopen drie maanden vijf miljoen keer is verkocht. In totaal zijn er van alle games in de reeks ruim 370 miljoen exemplaren verkocht. Geheel verrassend is het dan ook niet dat je vrijwel geen gamers tegenkomt die GTA nog nooit hebben gespeeld.

Nieuwe Dr. Dre-tunes

Ook GTA Online doet het nog altijd uitstekend en werd in 2021 door meer gamers gespeeld dan in voorgaande jaren. Halverwege december vorig jaar kwam ook de uitbreiding The Contract uit waarin niemand minder dan Dr. Dre een rol speelt. In The Contract moet hoofdrolspeler Franklin de smartphone van Dre terug zien te vinden nadat deze in verkeerde handen terecht is gekomen. Op de smartphone staan namelijk onuitgebrachte nummers van de legendarische producer die niet mogen uitlekken. Inmiddels zijn de zes tunes officieel uitgebracht en kun je ze zo vaak als je wilt streamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GTA 6 in ontwikkeling

Hoewel er volgende maand wederom een opgepoetste versie van GTA 5 verschijnt, ditmaal voor de PlayStation 5 en Xbox Series S en X, kondigde ontwikkelaar Rockstar Games goed nieuws aan waar veel fans lang op hebben gewacht. Rockstar heeft namelijk bekendgemaakt dat de ontwikkeling van GTA 6 in volle gang is. "Bij elk nieuw project is het altijd ons doel om aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van wat we eerder hebben afgeleverd. We zijn blij te kunnen bevestigen dat de ontwikkeling van het volgende deel in de serie in volle gang is", klinkt het in een tweet van de ontwikkelaar.

Ster advertentie
Ster advertentie