Games & gadgets

Mark Zuckerberg claimt dat er VR-versie van GTA San Andreas uitkomt

foto: ANP / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Mark Zuckerberg claimt dat er VR-versie van GTA San Andreas uitkomt

Mark Zuckerberg heeft fans van de Grand Theft Auto-games laten dromen. De CEO van Facebook (tegenwoordig Meta) heeft namelijk een Virtual Reality-versie van GTA: San Andreas aangekondigd.

San Andreas in VR

Tijdens een livestream van Oculus Connect bracht Zuckerberg dit nieuws. "De Rockstar Games klassieker Grand Theft Auto: San Andreas is in ontwikkeling voor [Oculus] Quest 2", waarmee hij doelt op de nieuwe Virtual Reality-bril, genaamd de Oculus Quest 2. "Deze nieuwe versie van wat ik denk dat een van de grootste games ooit gemaakt is, zal spelers een geheel nieuwe manier bieden om deze iconische open wereld in virtual reality te ervaren", aldus Zuckerberg.

San Andreas, oorspronkelijk uitgebracht in 2004 op de Playstation 2, werd eerder al overgebracht naar andere platforms, zoals smartphones, tablets en nieuwe consoles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Remakes

De aankondiging van Zuckerberg volgt nadat Rockstar eerder deze maand een remake van drie GTA-games aankondigde om de twintigste verjaardag van GTA III te vieren. Het gaat om een trilogie van de iconische games: Grand Theft Auto III uit 2001, Grand Theft Auto: Vice City uit 2003 en Grand Theft Auto: San Andreas uit 2004.

Ster advertentie
Ster advertentie