Games & gadgets

EA Sports wil FIFA-game mogelijk andere naam geven

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. EA Sports wil FIFA-game mogelijk andere naam geven

EA Sports, het bedrijf achter de werelberoemde voetbalgame FIFA, wil het spel mogelijk een andere naam geven. Dat meldt EA donderdag op hun website.

Naamsverandering

"Met het oog op de toekomst onderzoeken we ook de mogelijkheid om onze wereldwijde EA Sports voetbalgames een nieuwe naam te geven", klinkt het op de website. "Dit betekent dat we onze naamsrechtenovereenkomst met FIFA herzien, die los staat van al onze andere officiële partnerschappen en licenties in de voetbalwereld."

Waarom EA Sports dat overweegt, wordt niet gemeld. Het zou een mogelijke strategie of bluf kunnen zijn van EA om te voorkomen dat FIFA te veel vraagt bij komende onderhandelingen over het recht om die naam te dragen.

Voor het eerst sinds 1993

Het zou de eerste keer zijn sinds 1993 dat de voetbalgame een andere naam zou krijgen. EA Sports benadrukt op hun website niet te willen stoppen met het maken van voetbalgames. "De toekomst van voetbal is groot en rooskleurig. Onze prioriteit is ervoor zorgen dat we alle kansen hebben om 's werelds beste interactieve voetbalervaringen te blijven leveren."

Ster advertentie
Ster advertentie