Games & gadgets

EA Sports verandert naam FIFA-game vanaf volgend jaar in EA Sports FC

foto: Shutterstock: Cassiano Correia
  1. Newschevron right
  2. EA Sports verandert naam FIFA-game vanaf volgend jaar in EA Sports FC

EA Sports, de maker van het populaire voetbalspel FIFA, gaat vanaf volgend jaar de naam van de game veranderen in EA Sports FC. De geruchten over de nieuwe naam gingen al langer, maar nu heeft ook de developer de naamswijziging bevestigd via een verklaring op de website.

EA Sports FC

De laatste FIFA-game zal dit jaar nog uitkomen: FIFA 23. Vanaf dan zal het spel EA Sports FC gaan heten. De ontwikkelaar meldt op zijn website dat EA Sports FC content zal bevatten die spelers gewend zijn.

Het is niet duidelijk waarom EA het contract over de naamrechten met de internationale voetbalbond FIFA heeft opgezegd, maar insiders binnen de gamewereld geven aan dat de ontwikkelaar het budget liever wil gebruiken om het spel te verbeteren. De voetbalbond vraagt naar verluidt 1 miljard dollar per vier jaar voor het gebruiken van de naam FIFA.

Nieuwe kansen

In de verklaring op de website geeft EA Sports aan verheugd te zijn om een nieuw tijdperk in te gaan. "Dit nieuwe onafhankelijke platform biedt nieuwe kansen - om te innoveren, creëren en evolueren. Dit is veel meer dan alleen een verandering van symbool - als EA SPORTS doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat EA SPORTS FC een symbool van verandering is. We zijn toegewijd aan het zinvol herinvesteren in de sport en we zijn verheugd om samen te werken met een groot en toenemend aantal partners om nieuwe authentieke ervaringen te brengen die vreugde, inclusiviteit, en inmersie brengen naar een wereldwijde community van fans."

De overeenkomst tussen EA en FIFA over de naam van de games staat los van andere samenwerkingen en licenties tussen beide partijen.

Ster advertentie
Ster advertentie