Games & gadgets

EA verwijdert Marc Overmars uit 'FIFA 22' wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. EA verwijdert Marc Overmars uit 'FIFA 22' wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag

Marc Overmars is niet meer vrij te spelen in FIFA 22. Uitgever EA heeft de ex-profvoetballer en oud-directeur van Ajax verwijderd uit het spel nadat het nieuws over zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag naar buiten kwam.

FUT

Overmars zat als Icon in FIFA Ultimate Team-pakketjes die spelers konden aanschaffen in de Ultimate Team-modus. Ook is de voormalige voetballer uit de Ultimate Draft modus gehaald. Spelers die Overmars al hadden ontgrendeld, blijven hem behouden en kunnen hem op de transfermarkt doorverkopen. Wel is zijn prijs 'tot nader order' vastgezet, om ervoor te waken dat deze niet aanzienlijk stijgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaker spelers verwijderd

Het is vaker voorgekomen dat een speler door EA wordt verwijderd uit FIFA. Zo werd Manchester United-speler Mason Greenwood vorige week verwijderd uit FIFA 22 nadat het nieuws naar buiten kwam dat hij werd verdacht van verkrachting en huiselijk geweld. Ook Ajax-keeper André Onana werd uit het spel gehaald na zijn schorsing wegens het gebruik van doping. Marco van Basten werd tijdelijk als Icon uit het spel gehaald nadat hij de nazigroet 'Sieg Heil' uitsprak op tv.

'Geilneef'

Overmars legde eerder deze week zijn functie als Ajax-directeur neer nadat verschillende oud-medewerkers onthulden dat de voormalige voetballer seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoonde. Zo zou hij zich aan minimaal drie vrouwen hebben opgedrongen en ongevraagd dickpics naar hen hebben gestuurd. De Ajax-directie zou al langer op de hoogte zijn geweest van het wangedrag van Overmars, maar niet hebben ingegrepen. Ook stond hij intern al jaren bekend als 'geilneef'.

Ster advertentie
Ster advertentie