Sport

'Marc Overmars stuurde dickpics naar medewerkster van Ajax'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Marc Overmars stuurde dickpics naar medewerkster van Ajax'

Voormalig Ajax-directeur Marc Overmars zou een vrouwelijke medewerker van de Amsterdamse club dickpics gestuurd hebben en zich schuldig hebben gemaakt aan 'stalkingachtig gedrag'. Dat bevestigen ingewijden aan Het Parool.

Geen reactie

Overmars stapte zondagavond op bij Ajax nadat aan het licht kwam dat hij zich 'gedurende een langere periode' schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke collega's. Vooralsnog zou er geen aangifte gedaan zijn tegen Overmars. Het Parool meldt dat Overmars niet wil reageren op de beschuldiging van het versturen van dickpics. Ook Ajax heeft besloten niet te reageren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik schaam me kapot'

In een statement op de website van Ajax liet Overmars weten dat hij zich 'kapot schaamt'. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

"Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie