Games & gadgets

Diego Maradona voorlopig niet meer beschikbaar in 'Fifa 22'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diego Maradona voorlopig niet meer beschikbaar in 'Fifa 22'

Slecht nieuws voor FIFA 22-spelers: EA Sports heeft de legendarische Diego Maradona voor onbepaalde tijd verwijderd uit het voetbalspel. Dit vanwege een dispuut met een derde partij die de rechten claimt te hebben over Maradona's gelijkenis in FIFA 22.

Dispuut

Spelers die FIFA 22 opstarten, krijgen een bericht te zien waarin EA Sports aangeeft dat ze wegens 'een dispuut met een derde partij' Maradona moesten verwijderen uit de game. "Zodoende zullen Diego Maradona Icon-items niet langer beschikbaar gesteld worden in Packs, SBC's en FUT Draft. Ook is zijn prijsklasse tot nader order vastgezet. We delen de teleurstelling van onze fans en hopen op een bepaald moment in de toekomst een van de grootste voetbaliconen terug in het spel te brengen."

Volgens VGC is het probleem ontstaan door onenigheid over wie de rechtmatige eigenaar is van Maradona's gelijkenis. De advocaat van de overleden voetballer, Matias Morla, claimt namelijk dat Maradona hem de rechten zou hebben gegeven voor zijn dood. Volgens een Argentijnse rechter zou EA met de verkeerde partij, namelijk de voormalige manager van Maradona, een deal hebben gesloten, waardoor de uitgever zich genoodzaakt zag om de Argentijn te verwijderen uit FIFA 22.

Nog wel te koop

Het is nog niet bekend wanneer Maradona weer zijn intrede zal maken in FIFA 22. Spelers die hem al hadden vrijgespeeld in FIFA Ultimate Team (FUT), kunnen nog steeds gebruikmaken van de iconische voetballer. Voor spelers die hem nog niet hebben, is hij nog wel te bemachtigen als anderen hem te koop aanbieden in de game.

Ster advertentie
Ster advertentie