Games & gadgets

EA verwijdert alle Russische teams uit 'FIFA'-games

foto: YouTube: EA Sports FIFA
  1. Newschevron right
  2. EA verwijdert alle Russische teams uit 'FIFA'-games

EA Sports heeft alle Russische clubs en het Russische elftal verwijderd uit verschillende FIFA-games. Dat heeft de ontwikkelaar in een statement op social media laten weten.

Solidair met het Oekraïense volk

Na een update kunnen spelers geen Russische teams meer kiezen in onder andere FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. Met de beslissing treedt EA Sports in de voetsporen van hun partners FIFA en UEFA, die eerder deze week hebben besloten om Russische teams uit al hun voetbalcompetities te bannen. "EA Sports is solidair met het Oekraïense volk en net als velen in de voetbalwereld roepen we op tot vrede en een einde aan de invasie van Oekraïne", klinkt het in het statement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen Russische teams meer

Afgelopen maandag maakten FIFA en UEFA bekend dat alle Russische ploegen tot nader order geschorst zijn vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat betekent dat het Russische elftal niet kan deelnemen aan het WK in Qatar en dat het Europa League-avontuur van Spartak Moskou ten einde is gekomen. Daarnaast hebben verschillende bedrijven en sponsors, waaronder Adidas, afstand genomen van de Russische voetbalwereld.

Ook verwijderd uit NHL 22

EA Sports heeft niet alleen alle Russische teams verwijderd uit zijn voetbalgames. In de komende weken kunnen spelers ook geen gebruik meer maken van de nationale ploegen van Rusland en Belarus in de hockeygame NHL 22. Net als FIFA en UEFA maakte de Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) onlangs bekend dat Rusland en Belarus zijn uitgesloten van alle ijshockeycompetities.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie