Sport

Oud-Ajacied David Neres bedankt UEFA-voorzitter voor vlucht uit Oekraïne

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oud-Ajacied David Neres bedankt UEFA-voorzitter voor vlucht uit Oekraïne

Oud-Ajacied David Neres heeft met hulp van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin Oekraïne kunnen ontvluchten. Samen met veel van zijn teamgenoten van Shakhtar Donetsk kwam de Braziliaanse voetballer afgelopen zondag veilig in Roemenië aan.

'Grote wanhoop'

In een Instagrambericht zegt Neres dat het na tweeënhalve dag van "grote wanhoop" is gelukt om Oekraïne te verlaten. "De afgelopen dagen hebben we veel spanning ervaren in Oekraïne. Het waren momenten waarvan we nooit hadden gedacht dat we die ooit zouden meemaken", aldus de 24-jarige voetballer.

Ook bedankt hij in het bijzonder Aleksander Ceferin, de Oekraïense voetbalbond en de Braziliaans-Oekraïense voetballer Júnior Moraes. Zij zouden er allemaal voor hebben gezorgd dat Neres en zijn teamgenoten veilig het land konden ontvluchten. "Godzijdank zijn we veilig bij onze families en als alles voorbij is, zullen we kijken hoe we verder moeten. Maar voor nu is dat even niet belangrijk in het licht van de oorlog die we daar hebben meegemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spelers zijn veilig in Roemenië

Shakhtar Donetsk heeft gisteren via haar website bekendgemaakt dat alle Braziliaanse voetballers van de club samen met hun gezinnen Oekraïne hebben verlaten en veilig zijn aangekomen in Roemenië. Ook Zuid-Amerikaanse spelers van Dynamo Kiev hebben het land verlaten. Net als Neres bedankt Shakhtar Donetsk iedereen die hulp heeft geboden om de spelers in veiligheid te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie