OMG

Oekraïense matroos probeert Russische jacht te laten zinken bij Mallorca

  1. Newschevron right
  2. Oekraïense matroos probeert Russische jacht te laten zinken bij Mallorca

Een boze Oekraïense matroos heeft bij het Spaanse eiland Mallorca geprobeerd een jacht van zijn baas, een rijke Russische oligarch, te laten zinken. Het schip is volgens de matroos eigendom van Alexander Mikheev, die met zijn bedrijf wapens produceert voor het Russische leger. Dat meldt El País.

Flinke schade

Toen de Oekraïense matroos beelden zag van een flatgebouw in Kiev dat door een raket was geraakt, besloot hij het jacht, waarop hij zelf werkzaam was, te saboteren. De 55-jarige man opende vanuit de machinekamer verschillende kleppen op het schip waardoor er water naar binnen kon stromen. Tegen andere bemanningsleden schreeuwde de matroos dat ze het schip, genaamd 'Lady Anastasia', moesten verlaten. Het schip zonk uiteindelijk niet, omdat de bemanning op tijd wist in te grijpen. Wel liep het jacht, van zo'n 48 meter lang en een waarde van 7 miljoen euro, vooral in de machinekamer aanzienlijke schade op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op vrije voeten

"De eigenaar van dit schip is een crimineel die de kost verdient met het verkopen van wapens, waarmee Oekraïners worden vermoord", verklaarde de man na het incident. De man is aangehouden door de politie, maar inmiddels ook weer op vrije voeten in afwachting van zijn proces.

Ster advertentie
Ster advertentie