OMG

Waarschuwing voor harddrug MDMA in 3-literflessen Moët

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Waarschuwing voor harddrug MDMA in 3-literflessen Moët

Sta je net voor het begin van het weekend klaar om een 3-literfles champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial te poppen? Pas dan heel goed op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt namelijk dat daar mogelijk de harddrug MDMA in kan zitten.

Meerdere zieken en een dode

Volgens de NVWA is het opdrinken van de inhoud levensgevaarlijk. Zo leidde het al tot zeven 'zeer ernstige ziektegevallen' en een dode in Duitsland. In Nederland zijn er vier mensen ziek van geworden.

Hoe de MDMA in de flessen terecht is gekomen, is niet bekend. Fabrikant Moët Hennessy liet de NVWA deze week weten dat de bewuste flessen via een voor de NVWA onbekende website werden gekocht. "De NVWA kan daarom niet inschatten of er nog meer van deze flessen met de gevaarlijke stof in omloop zijn. Ook kan niet uitgesloten worden dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duidelijk verschil

De NVWA meldt dat er een duidelijk verschil met echte champagne te merken is bij het inschenken. De met MDMA vervuilde champagne bruist namelijk niet, heeft een roodbruinige kleur en ruikt naar anijs.

Ster advertentie
Ster advertentie