Up 2 Date

Oekraïense grenswachten Slangeneiland blijken nog in leven

  1. Newschevron right
  2. Oekraïense grenswachten Slangeneiland blijken nog in leven

De dertien Oekraïense grenswachten die vorige week op Slangeneiland in de Zwarte Zee op heldhaftige wijze zouden zijn gesneuveld, blijken nog in leven. Dat meldt de Oekraïense marine.

Helden

Vorige week verscheen er een geluidsopname online van een confrontatie tussen Oekraïense grenswachten en een naderend Russisch schip. Toen de Russen de grenswachten opriepen zich over te geven, omdat ze anders allemaal zouden worden omgelegd, antwoordden de Oekraïners na een korte pauze met: "Russisch marineschip, krijg de klere."

Dit zouden de laatste woorden zijn geweest van de grenswachten en in Oekraïne kregen zij daarom een heldenstatus. President Volodymyr Zelensky kondigde aan dat de militairen postuum zouden worden geëerd als Held van Oekraïne, de hoogste onderscheiding van het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog in leven

Op de geverifieerde Facebook-pagina van de Oekraïense marine is nu het bericht naar buiten gekomen dat de dertien grenswachten van Slangeneiland, een piepklein Oekraïens eilandje in de Zwarte Zee, nog in leven zijn. Zij zouden door de Russen namelijk krijgsgevangen zijn gemaakt, ondanks de dreigementen om ze te vermoorden.

De laatste updates over Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie