Entertainment

Kanye West toegevoegd aan lijst met 'vijanden van Oekraïne' sinds bezoek aan Moskou

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West toegevoegd aan lijst met 'vijanden van Oekraïne' sinds bezoek aan Moskou

Oekraïne is niet blij met het bezoek van Kanye West aan Rusland en dat laat het land merken ook: West is benoemd tot 'vijand' van het land. Hij reisde dit weekend naar Moskou om de verjaardag te vieren van Yeezy-designer Gosha Rubchinsky.

Lijst met vijanden

Kanye West is met zijn bezoek aan Rusland de meest spraakmakende artiest die het land heeft bezocht sinds het begin van de oorlog met Oekraïne. Door die reis is de rapper nu toegevoegd aan een lijst met vijanden van Oekraïne. De lijst staat op Myrotvorets, een website die is opgezet door de Oekraïense politicus George Tuka. Op de site staan details over mensen die volgens hem misdaden vertonen tegen de nationale veiligheid van het land.

Op de lijst wordt hij beschuldigd van een 'bezoek aan de hoofdstad van de bezetters tijdens de invasie van het soevereine grondgebied van Oekraïne'. Ook zou het geld dat hij in Moskou aan belastingen hebben uitgegeven, worden besteed aan de moord op Oekraïense burgers. 'Verborgen steun voor agressie en moord op burgers' wordt het genoemd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poetin

Zelf heeft Kanye West niet gereageerd op zijn reis naar Rusland of zijn naam die eerder aan de lijst werd toegevoegd. Online zijn er speculaties over dat West een ontmoeting zou hebben met president Vladimir Poetin. In 2022 vertelde een vriend van West aan het blad Billboard dat de artiest sinds 2018 meerdere pogingen heeft gedaan om de president te ontmoeten. Ook noemde hij zichzelf 'young Putin' in een interview met Revolt. Of de ontmoeting er inmiddels echt is geweest, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie